HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Philadelphiai nagyszerű napjai

2010.04.13. 16:18 PhillyFun

Szombat óta nem talált legyőzőre egyetlen major csapatunk sem. Hat vereség után nyert a 76ers az NBA-ben, a Phillies már saját közönsége előtt is bemutatkozott, kétszer nyertek a hétvégén. A Flyers bejutott a playoffba. A Union pedig története első meccsét nyerte az MLS-ben.

Sajnos az élet közbeszólt, a munkahelyi elfoglaltságok nem engedték, hogy posztoljak, így most az elmúlt három nap történéseit foglalom össze röviden. Kezdjük a legértékesebbel. A Flyers ha nehezen is, de megcsinálta. A mindent eldöntő meccsen, drámai végjátékban legyőzte a New York Rangerst az NHL alapszakaszának utolsó játéknapján. Végig nagy fölényben játszottunk, szétlőttük Lundqvist kapuját, de a svéd szinte mindent fogott. A meccs fontosságát jellemezte, hogy egy szurkoló a meccs előtt: Ez a hetedik meccs táblát tartott magasba, utalva ezzel arra, hogy legalább olyan fontos ez a találkozó, mint egy playoff-meccs mindent eldöntő összecsapása.

A gyors vendéggól után szinte végig a Flyers irányította a meccset, de csak a szétlövésben sikerült eldönteni. Ennek a harmadik párjában Claude Giroux betalált, Olli Jokinen viszont kihagyta, így sikerült kiharcolni a továbbjutást.

A folytatás sem lesz könnyű, hiszen a playoffban a New Jersey Devils következik. Fontos megjegyezni két tényt. Az egyik, hogy a Flyers az alapszakaszban ötször is legyőzte vetélytársát, a másik, hogy a The Hockey News című szaklap a Flyers érzi a továbbjutás esélyesének.

A Sixers hat meccs óta tartó nyeretlensége szakadt meg Memphisben, szombaton. A nagyszünetben még a Grizzlies vezetett hét ponttal, de a harmadik negyedet 15, az utolsót pedig 11 ponttal nyerte a Sixers. Főleg Marreese Speights volt elemében, aki 21 perc játék alatt 22 pontot dobott. Az alapszakasz szerdán, Orlandóban zárul a csapat számára, egy újabb sikerrel feledtetni lehetne az idei kudarcot.

A Phillies újabb két meccsel folytatja idei remek szezonját. Előbb vasárnap Halladay második dobógyőzelmével Houstonban lett 2-1 ide. Majd vasárnap, idén először hazai pályán, a Citizens Bank Parkban, 44 791 néző előtt a Washingtont vertük 7-4. A győztes dobó ekkor Hamels volt. A Phillies 6-1-gyel áll, amire 1993 óta nem volt példa, az egész ligában már csak a San Franciscónak van hasonló mérlege.

A francia Sebastian Le Toux lett az MLS player of the weekje. A Philadelphia Union francia labdarúgója nem érdemtelenül vívta ki e megtisztelő címet, hiszen a D.C. United ellen 3-2-re megnyert meccsen ő lőtte a Philadelphia mindhárom gólját. A stadion építése miatt az Eagles otthonában, a Lincoln Financial Fielden 34 870 néző figyelte, ahogy 40 perc után már 2-0-ra vezetett a Union. A vendégek még ki tudtak egyenlíteni, de Le Taux a 80. percben végleg eldöntötte. Az 1984-ben született futballista hazájában a Lorient játékosa volt, 2007 óta játszik az MLS-ben, korábban a Seattle-ben szerepelt.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci jégkorong baseball kosárlabda

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr41917999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása