HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Vereséggel távozott Chicagoból az Eagles

2010.11.30. 01:41 tomeeefromvp

Az utóbbi években hagyományosan gyatrán szerepelt az Eagles a Chicago ellen, sajnos most sem volt ez másként.

Egy hete a Giants ellen már látszott hogy Michael Vickre is van ellenszer, most a Bears felfedte a pontos “útmutatót”. A védőfal állandó nyomás alatt tartotta az irányítót, közben a safety-k általában jó mélyen hátrahúzódtak, így megakadályozva az esetleges hosszú játékokat. Ehhez társult a hiba nélküli offense-defense-special team produkció a Bears részéről, a vége pedig nem is lehetett más mint az Eagles veresége. Vick a hatalmas nyomás ellenére hozta a kötelezőt, a szezonbéli első interceptione (ami a meccs fordulópontjának bizonyult) sem az ő lelkén szárad, hiszen egy felütött labdából született, az utóbbi időben megszokott extra teljesítmény ugyanakkor hiányzott tőle. Akire abszolút nem lehetett panasz a támadók közül az LeSean McCoy volt. Futásokból és elkapásokból összesen 120 yardot hozott Shady, és pass blockingban is maradandót alkotott. Az elkapógárdából Jason Avant nyújtott átlagon felüli teljesítményt, Jeremy Maclin ismét növelte TD-inek számát, ahogy a tight end Brent Celek is végre mutatott valamit. DeSean Jackson gyenge napot fogott ki, mindössze 2 labdát kapott el, és egy csúnya dropot is bemutatott. A támadófal alulmaradt a chicagoi D-Line-al folytatott harcban, Vicket megdolgozták rendesen, és a run support sem volt az igazi.

Ami miatt mégis igazán szívhatják a fogukat a szurkolók, az a védelem teljesítménye. Ellis Hobbs hetek óta hiányzik (és már nem is fog játszani, sőt mitöbb, a visszavonulás is elég valószínűnek tűnik a sorozatos sérülései miatt), mellé meg Asanta Samuel is csatlakozott, így várni lehetett hogy a secondary nem lesz a helyzet magaslatán. Joselio Hanson és Dimitri Patterson nem bírt a chicagoi elkapókkal, tetézve a bajt a safety-k is rendkívül gyenge napot fogtak ki, és a linebackerek is hasznavehetetlenek voltak coverage-ban. Elképesztően sok mistackle (bár az igazsághoz hozzátartozik hogy a talaj minősége hagyott némi kivánnivalót maga után), és véleményem szerint a defensive coordinator Sean McDermott gyenge gameplanje is hozzájárult a chicagoi offense tündökléséhez. A D-Line pedig megtette ami tőlük telik, a meccs nagy részében megvolt a kellő nyomás Cutleren, de ezt gyors passzokkal kijátszotta a Bears.

A special teamről is szót ejtve, David Akers és Sav Rocca hiba nélkül játszott, ami viszont rendkívül gyenge volt ismét a Philadelphia oldalán, az ismét csak a kickoff coverage. Danieal Manningnek és Devin Hesternek is volt csaknem félpályáig tartó visszahordása, visszatérő probléma ez idén az Eaglesnél. DeSean Jackson egy 35 yardos punt returnnel tűnt ki a speciális egységből, legalább ennek örülhetett a meccsen.

Sok ideje nem lesz helyrerázódni a csapatnak, hiszen csütörtök hajnalban már a Houston lesz az ellenfél hazai pályán, a Lincoln Financial Fielden.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr382482646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása