HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Halladay ütés nélküli meccsel nyitott

2010.10.07. 09:43 PhillyFun

Megnyerte a National League elődöntőjének első meccsét a Philadelphia Phillies. Nem is akárhogyan, 4-0-ra verte a Cincinnati Redst, amely egyetlen szabályos ütést sem tudott bemutatni Roy Halladay ellen. A Major Baseball League történetében Halladay a második pitcher, aki a rájátszásban ekkora bravúrra volt képes.

Elképesztő show-val, tűzijátékkal kezdődött a Philadelphia playoff-menetelése. A játékosok is átvették a hangulatot, és pályán rendeztek hasonló showt. Főleg Roy Halladay, aki úgy dobálta a labdát, hogy szegény Reds ütők csak kapkodták a fejüket. Arra talán egyikőjük sem gondolt, nem lesz közülük egy sem, aki eltalálja a labdát.

Pedig így történt és nem egy gyakori eset a liga 1875 óta íródó történetében. Egészen pontosan a második eset, hogy valaki a rájátszásban perfekt game-t produkál, azaz az ellenfél nulla hittinggel fejezi be a meccset. Az elsőt az 1956-os World Seriesben Don Larsen, a New York Yankees pitchere mutatta be. A második a sorban Halladay.

A Phillies az első két innningsben eldöntötte a meccset. Victorino duplaütése nyitotta a meccset, aki aztán Utley RBI-jével ért vissza az alapbázisra. A következő játékrészben három hitting és ugyanennyi run következett. Még Halladay is futott bázis, sőt ütéséből pont is született. Shane Victorino pedig két RBI-szerzett a meccsen.

Ezzel a sikerével Halladay az ötödik olyan játékos az MLB történetében, aki egy szezonban két no-hitter meccset mutat be. Az eddigiek: Nolan Ryan (1973), Virgil Trucks (1952), Allie Reynolds (1951) és Johnny Vander Meer (1938). A második meccset pénteken, megint Philadelphiában játsszák. A pitcher Roy Oswalt lesz.

10.06.: Philadelphia Phillies-Cincinnati Reds 4-0
Philadelphia, Citizens Bank Park, 46 411 néző.
Győztes dobó: Halladay (W 1-0) SO 8, ERA 0,00, 9,0 innings.
Home run: -
Tripla ütés: -
Dupla ütés: Victorino (1, Volquez), Ibanez (1, Wood, T).
Összes bázis: Victorino 3; Ibanez 2; Valdez, W; Halladay.
RBI: Utley (1), Halladay (1), Victorino 2 (2).
Run (4) Victorino 1, Ruiz 1, Valdez 1, Halladay 1.
Hit (5) Victorino 2, Ibanez, Valdez, Halladay.

Szólj hozzá!

Címkék: sport baseball mlb philadelphia phillies

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr552352441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása