HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Riválisától kapott ki a Flyers

2010.04.03. 13:50 PhillyFun

Nem sikerült a Montreal elleni ki-ki meccs, így a Flyers a nyolcadik helyre zuhant vissza Keleten. Mivel a New York Rangers Tampában ütötte ki a Lightninget, így a két csapat között most már csak két pont a különbség.

Az Islanders ellen a védekezéssel volt a baj, most pedig a támadójátékkal. Nem sikerült bevenni Jaroslav Halak kapuját, aki 35 védéssel hozta szezonbeli negyedik, karrierje 8. shutoutját. Nem véletlen, hogy ő lett a meccs legjobbja. Az utolsó harmadban már olyan fölényben játszott a Flyers, hogy 14-3 volt a kapura lövések aránya, mégsem sikerült, még egyenlíteni sem. „Különösen a harmadik harmad volt iszonyatosan nehéz. – mondta a cseh kapus – Szerencsém is volt, de ehhez ez is kell.”

A hazai kapus, Brian Boucher 22 lövést fogott meg, 6-8-2-re áll, amikor kettő, vagy annál kevesebb gólt kapott. „Jól játszottunk – mondta kapusunk – nem hiszem, hogy mást kellett volna tennünk, de így sem jött össze a jó eredmény.”

Tomas Plekanec 9:25-nél szerezte az egyetlen gólt, utána több mint ötven percet sikerült kivédekezni a vendégeknek, a Canadiens ezzel a sikerrel a hatodik helyrelépett elő, 84 pontja van, a Bostonnak és a Philadelphiána 82-82. A New York Rangers a kilencedik 80-nal, ugyanennyi van az Atlantának is. Reméljük igaza lesz a hivatalos honlapnak, amely már árulja a jegyeket a playoffra.

Négy nagyon kemény meccs van hátra. Vasárnap a Detroit jön a Wachoviába, utána kedden Torontóba, majd pénteken New Yorkba, a Rangershez utazik a csapat, az alapszakasz pedig a jövő vasárnap, szintén New York Rangers elleni meccsel zárul. Szinte biztos, ezen az utóbbi két találkozón dől el a továbbjutás.

A Flyers legjobbja egyébként a 20 éves James van Riemsdyk volt, aki hatszor kísérletezett a góllövéssel. A karrierje első szezonját töltő csatár 74 meccsen van túl, 15 gólt lőtt 20 gólpasszt adott. Jeff Carterről is érkeztek hírek. A Flyers legjobbja szépen gyógyul, de csak a playoffban számíthatunk rá, ha eljutunk odáig. A hátralévő négy meccsből a Detroitot és a Torontót muszáj megverni és akkor elég az egyik Rangers ellenit hozni.

A főedző, Peter Laviolett így summázta a meccset: „Most jól védekeztünk, de az, hogy hat nagy gólszerzési lehetőséget kihagytunk, az sok. A játékosok már frusztráltak voltak, amikor támadásba lendültünk. Ezen a meccsen mindenféleképp két pont volt betervezve. Ez nem sikerült és ez nagyon kiábrándító.”

Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Philadelphia, Wachovia Centre, 19 801 néző. Vezette: Dennis LaRue, Brad Meier. Vonalbírók: Derek Nansen, Andy McElman.
Első harmad
Gól: 1. Montreal, Plekanec 24 (A. Kosztyicin 17, M. Bergeron 20) 9:25
Kiállítás: –
Második harmad
Gól: –
Kiállítások: Gill (MTL, akadályozás) 3:59, Krajicek (PHI, akadályozás) 5:53, Markov (MTL, magas bot) 18:30, Briere (PHI, magas bot) 18:30, Gagne (PHI, gáncsolás) 19:25.
Harmadik harmad
Gól: –
Kiállítások: B. Pouliot (MTL, bottal akasztás) 2:41.
Kapura lövések: Philadelphia 35 (8-13-14). Montreal 23 (9-11-3)
Kapusok: Montreal: Halak (W, 25-12-3); Philadelphia: Boucher (L, 6-17-3).
Emberelőnyös lehetőségek: Montreal: 0-2; Philadelphia: 0-2.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr421891849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása