HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Egy győzelemre a playofftól a Sixers

2011.03.31. 11:18 PhillyFun

Nagyszerű játékkal, 108-97-re győzte le a Philadelphia 76ers a Houston Rockets csapatát. Ezzel gyakorlatilag megvan a rájátszás, a győzelem a Rocketsnek is fontos lett volna. A két csapat hasonló mérleggel áll, ám míg a Sixers hatodik keleten, a Houston kilencedik nyugaton.

Az első negyed végén kettő, a nagyszünetben pedig három ponttal még a Rockets vezetett, aztán az utolsó 12 percre már egyenlő állással fordultak a csapatok, a negyedik negyedben már viszont 24-15 lett ide. Ami azért nem túl sokszor fordult elő, a csapat bírta erővel a hajrát, jól védekezett, öt percig mezőnygól nélkül tartotta az ellenfelet.

Jrue Holiday volt a mezőny legjobbja. A Sixers másodévese 24 pontot dobott, 12 gólpasszt adott. Taddeus Young 22 pontig jutott, öt játékos érte el a tízpontos határt. Sok volt viszont az eladott labda, ebből tizenhármat lehetett feljegyezni. Már csak egy győzelem és matematikailag is megvan a playoff, a hátralévő hét meccsből ez biztosan meglesz. A jelen állás szerint a Miamival játszanánk, de a jelenlegi formákat elnézve, a Heat könnyen beelőzheti a Bostont és akkor a Celtics jöhet.

Nézzünk néhány érdekes statisztikát. A Sixers 54 százalékkal dobott mezőnyből és ez azért fontos, mert amikor ezt a mutatót ötven százalék fölé sikerült tornászni, 21 meccsből 17-szer nyertünk.

Egyre jobb a csapat és ezt a közönség is érzi, a találkozót 16 635-en szurkolták végig, amikor kellett buzdították a srácokat. A tulajdonos, Ed Snider pedig az első sorból követte az eseményeket. Andre Iguodala még mindig érzi a gyulladást térdében, Doug Collins edző – aki Jrue Holiday játékát emelte ki elsősorban – jó érzékkel pihentette a negyedik negyed elején. Világbajnokunk így is 9 ponttal, 10 assziszttal és 8 lepattanóval zárt. A folytatásban pénteken a New Jersey következik, majd szombaton a Milwaukee, edden a Boston idegenben. Az utolsó négy meccset a Wells Fargóban játssza a csapat.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kosárlabda nba philadelphia sixers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr282787685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása