HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Már playoffos a Flyers

2011.03.21. 14:59 PhillyFun

Néhány nap kihagyás után, felépülve, újra minden Philadelphia sportjáról. Nagy titkot gondolom nem árulok el azzal, hogy a Vancouver után a Philadelphia az NHL második csapata, amely kiharcolta a továbbjutást a rajátszásba. Ez lesz a franchise történetének 35. playoffja.

Sajnos két Atlanta elleni – mindkettő a rendes játékidő után – zakó csúfítja el az amúgy nagyszerű hírt, hogy megint lehet készülni az éjszakákra április közepétől, a Philadelphia Flyers újra harcba indul a Stanleyért. Mindenki emlékszik, hogy tavaly az utolsó meccsen dőlt csak el, hogy sikerül elcsípni a nyolcadik helyet. Idén sokkal kényelmesebb a helyzet, hiszen az a tét, hogy csoportelsőként, vagy tán a Washington mögött másodikként vágunk neki a rájátszásnak.

Csak a történelmi hűség kedvéért egy overtime-os és a szétlövéses vereséget szenvedtünk az Atlantától, legyőztük a Floridát és a Dallast, azaz az elmúlt négy meccsen hat pontot gyűjtött a csapat.

Voltak azért szép pillanatok. Ilyen volt Ville Leino triplája. Sajnoks egy régi rekordot „sikerült” megdönteni, 1987. november 21-e után kaptunk ki három gólos előnyről. Dicséretes ugyanakkor, hogy Kimmo Timonen révén a 12. emberhátrányos gólt lőttük. Aztán a Panthers ellen Jeff Carter, majd az újabb Atlanta ellenin Danny Briere duplázott. Carter egyébként három, Leino négy góllal zárta ezt a négymeccses etapot.

A Dallas elleni siker sorozatban az ötödik volt a Stars ellen. Chris Pronger továbbra sem egészséges, a playoffra nagy szükség lenne rá. Kedden és csütörtökön a keleti csúcsrangadók jönnek. Előbb a Washington, majd a Pittsburgh látogat a Wells Fargóba. Sorsdöntő meccsek az első hely szempontjából.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr362758949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása