HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Philadelphia Flyers 1000. hazai győzelme

2011.01.26. 22:00 PhillyFun

Az 1967-es expansion draft óta a Flyers az első csapat, amely ezredszer tudott hazai közönség előtt nyerni, ráadásul az egész NHL-ben is csak hat csapat volt erre képes, nyilvánvaló az Originak Six hat alapítója. A Montreal statisztált ehhez a nagyszerű eredményhez.

Ami a New Jersey Devils ellen nem sikerült az kedden éjszaka a Montreal ellen összejött. A Philadelphia Flyers 5-2-re verte a Montrealt, ezzel ezredszer örülhetett hazai sikernek a csodálatos philadelphiai szurkolótábor.

Igazából egy pillanatig nem volt szoros a meccs. A Flyers Jeff Carter, Kimmo Timonen és Daniel Carcillo góljaival 21 perc után már 3-0-ra vezetett. A vendégektől az újonc David Desharnais szépített, de aztán a meccs legjobbjának választott Caude Giroux végleg eldöntötte a meccset. Az utolsó harmadban már komolyabb változás nem történt.

A Flyers védője, Chris Pronger négyszer is gólpasszt adott, de két asszisztot jegyzett Mike Richards is, Szergej Bobrovszkij pedig 29-szer védett. A gárda 50 meccs után 71 ponttal áll. A legjobb megint a ligában, csak 17 olyan meccs volt, amelyen nem a Philadelphia nyert és ilyen remek szezonra 1987 óta nem volt példa.

Akkor a Flyers 80 találkozó után 46 győzelemmel zárt, megnyerte a Patrcik-divíziót és a fináléban csak az Edmonton tudta megállítani, ahol az a legendás játékos, Wayne Gretzky játszott, aki éppen szerdán ünnepelte 50. születésnapját. Az akkori szezonban olyan játékosok alkották a Philadelphia keretét, mint a kapus Ron Hextall, az alapszakaszban 95 pontig jutó Tim Kerr, a legendás Gordie Howe fia, Mark Howe, a svéd Pelle Eklund, Rick Tocchet, Brad McCrimmon, Ron Sutter. A csapat edzője pedig a később a New York Rangersszel Stanleyt nyerő Mike Keenan volt.

Visszatérve a keddi meccsre, 19 878 szurkoló nem hiába várta a sikert, amelyhez egy pillanatig sem fért semmi kétség. A statisztikák itt, a video pedig alább.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr952616784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása