HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Elmaradt a Flyers-ünnep

2011.01.23. 12:36 PhillyFun

Ezredik hazai meccsét játszotta a Philadelphia Flyers, amely az 1967-es expansion draft óta – ekkor csatlakozott az NHL-hez a California Seals, a Los Angeles Kings, a Minnesota North Stars, a Philadelphia Flyers, a Pittsburgh Penguins és a St. Louis Blues – legtöbb otthoni meccsnek számit. A sorrendben harmadik győzelmét – ebben a szzeonban először – szerző New Jersey Devils rontotta el az ünnepet.

A fenti hat csapatból már csak négyen folytatják azt a franchise-t, amit 44 éve elkezdtek. A California Steals 1978-ban Cleveland Barons néven szűnt meg, a Minnesota North Stars pedig 1993 óta Dallasban szerepel.

A Flyers úgy kezdte a meccset, hogy nem csak kelet, hanem az egész liga legjobbja volt, a New Jersey pedig a tökutolsó, nemcsak keleten, hanem az egész ligában. Ennek ellenére semmit sem jelentett az erőviszonyok közötti különbség, gyakorlatilag simán nyert a Devils.

Az első harmadban 10-5-re nyerték a vendégek a kapura lövést és Henrik Tallinder, valamint Patrik Elias góljaival el is húztak. Hiába próbálta a következő két játékrészben felőrölni ellenfelét a Flyers, csak szépíteni tudott Claude Giroux passzát James van Riemsdyk vágta be, ez volt a fiatal amerikai 12. szezonbeli gólja. A legvégén Elias még az üres kapuba is betalált. A Devilsben Johan Hedberg 26-szor védett, Elias után a meccs második legjobbja lett. Ez volt a két csapat ötödik szezonbeli meccse, a New Jersey másodszor nyert, a hatodik találkozót április elsején rendezik. A meccs statisztikái itt.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr422606953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása