HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Chris Prongeren ment el a meccs

2010.11.27. 11:48 PhillyFun

A Philadelphia szétlövésben kapott ki a Calgarytól, pedig a hosszabbításban Mike Richards betalált. A bíró nem adta, Prongert szabálytalan akadályozás miatt kiállította. A szétlövést a Calgary nyerte.

Nem sikerült folytatni a jó sorozatot, a Philadelphia 3-2-re kapott ki a Calgarytól, a Flames szétlövésben nyert. Pedig alakulhatott volna másképp is. Nyikolaj Zsergyev idei nyolcadik góljával a Flyers szerzett vezetést, majd Curtis Glencross emberhátrányból egyenlített. De csak két percig örülhetett a Flames, jött James van Riemsdy és megint itt volt az előny. A 21 éves csatár amióta meglőtte idei első gólját, mindegyik meccsen betalált, most már öt meccs óta pontszerző. Az utolsó harmad nyolcadik percében Steve Staios egyenlített.

A hosszabbításban eldönthette volna a meccset a Philadelphia, másfél perccel a vége előtt, emberelőnyben, Mike Richards hatalmas bombája Miikka Kiprusoff kapujána jobb felső sarkában kötött ki. Ghislan Hebert bíró, aki első teljes idényét tölti az NHL-ben, azonban nem adta meg a gólt. A finn kapus előtt hadonászó Prongert látta akadályozás miatt szabálytalannak. A visszajátszásból jól látható mi történt. Pronger úgy nyilatkozott erről, hogy ő csak Richardsnak jelezte, hogy lője kapura. A bíró nem így vélte, érvénytelenítette a gólt és Prongert kiállította.

A találkozót így a szétlövés döntötte el. Claude Giroux belőtte, majd Alex Tanguay kihagyta, Mike Richards, majd Danny Briere is hibázott, mag Niklas Hagman és Rene Bourque is betalált, így a két pont a Flames-é lett. Ez volt Szergej Bobrovszkij karrierjének első szétlövéses meccse. Giroux 4/10-zel, Briere 8/20-szal, Richards 10/35-tel áll a szétlövésekben. A találkozót 19 872 néző látta, ami a hetedik legtöbb alapszakaszbeli nézőszám. Zsergyev a negyedik sorban kezdett, de aztán gyorsan átsorolta őt Laviolette a Claude Giroux és Jeff Carter mellé. A Briere féle sor, az elmúlt tíz meccsén másodszor maradt gól nélkül.

Philadelphia Flyers–Calgary Flames 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Gólszerző: Zsergyev (Carle, Betts, 23:09), van Riemsdyk (M. Richards, 35:01), ill. Glencross (eh, 33:17), Staios (Tanguay, Iginla, 47:09), Bourque (szétlövésből). Kapusok: Bobrovszkij 28/30, ill. Kiprusoff 34/36. A további statisztikák itt olvashatók.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr302476547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása