HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Két játékosát vesztette el a Union az Expansion drafton

2010.11.25. 17:30 PhillyFun

Szerdán tartották az Major Soccer League Expansion draftját, amelyen a 2011-ben csatlakozó Portland Timbers és a Vancouver Whitecaps választhatott 10-10 játékost. Shea Salinast és Alejandro Morenot elvitték az újoncok.

Az Expansion draft lényege, hogy minden csapat megnevezheti azt a 11 játékosát, akiktől semmilyen körülmények között nem akar megszabadulni. Ezek a játékosok védettséget élveznek, a többiek viszont szabadon igazolhatók a ligához csatlakozó új csapatok számára.

2011-ben a Vancouver és a Portland csatlakozik a ligához. Az Expansion drafton ez a két csapat választhat 10-10 játékost a többi nem védett futballistái közül. A választást a Portland kezdte és a 8. helyen a Vancouver Shea Salinast, majd ugyancsak a Whitecaps tizennegyediken Alejandro Morenót jelölte meg.

Salinas a San Josétól került idén Philadelphiába, 17 meccsen egy gólt lőtt, majd megsérült. Felépülése után a Harrisburg City Islandershez került. Érdkesség, hogy a Union is Expansion drafton választotta ki 2009-ben.

Sokkal nagyobb veszteség Alejandro Moreno, aki 23-szoros venezuelai válogatott, Salinashoz hasonló módon került tavaly a Unionhoz a Columbustól. Moreno ezzel együtt sem lesz a Whitecaps játékosa, hiszen a draft után a kanadai csapat egyből elcserélte a Chivasban szerepló Alan Gordonra. Moreno az idei szezonban 26 bajnokin játszott és két gólt lőtt. A Superdraftot, ahol majd a többi csapat is választhat, január 12-én rendezik. Ezen a szabadügynökök és az egyetemisták kerülhet a MLS-be, amelynek következő szezonja 2011. márciusában kezdődik.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci mls philadelphia union

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr782472793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása