HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Egy nagyszerű sorozat szakadt meg Montrealban

2010.11.17. 15:33 PhillyFun

Az NHL keddi játéknapján a Philadelphia Flyers 3-0 kikapott Montrealban. Az előszezonban bénázó Carey Price védéseivel a nagyszerű Canadiens-védelem most gólt sem kapott, 10 meccs után először kapott ki rendes játékidőben a Flyers.

Scott Hartnell, akit a meccs utolsó harmadának végén 10 perces nagybüntetéssel sújtottak azt mondta: „Azt hiszem az elmúlt 10 meccs során nem ez volt a legjobb meccsünk. Túlságosan frusztráltak voltunk, nyomta a csapatot az a tét, hogy folytassuk a hihetetlen jó szériánkat. Price remekelt, ráérzett minden lövésre, nem volt ellenszerünk.”

Hát nem. Hiába lőtt az első harmadban 13-szor, a másodikban 20-szor is kapura a Flyers, Price mindent fogott. A végén 41-28 lett a kapura lövések aránya, a Montreal mégis 3-0-ra nyert. A meccs előtt a Philadelphia 20 megszerezhető pontból 19-et megszerzett, most viszont nem bírt a Canadiens védelemmel, amely még 15 blokkolt lövéssel is alaposan felülmúlta a mieinket. Még 5 a három ellen sem sikerült gólt lőni a második harmadban, pedig kereken fél perc állt a rendelkezésre, az első gólt ilyen helyzetből kaptuk.

21 273-an voltak a Centre Bellben és a Montreal nem érdemtelenül nyerte a keleti rangadót. Az utóbbi meccseken parádézó Flyers-csatárok ezúttal nem tudtak mit kezdeni a védelemmel. A meccs előtti beharangozókban is éppen erről esett szó, hogy az egyik legjobb védelem, az egyik legjobb csatársorral néz majd farkasszemet. Most nem sikerült a győzelem, pedig az utóbbi 10 meccsén 4,4-e gólátlaggal állt a Flyers. Carey Price idei 11. győzelmét aratta. A hazaiaknál Brian Gointa három pontot hozott össze, minden harmadra egy gól jutott. Szergej Bobrovszkij 25-ször védett, sorrendben 11. meccsén volt kezdő az újonc kapus, ezzel a sorozattal a negyedik a Flyers történetében. Bobrovszkij ezúttal is nagyokat fogott, volt egy nagy hibája, amiből szerencsére nem lett gól. A hazaiaktól hiányzott, Andrej Markov, akinek sérülése súlyosabb, mint elsőre gondolták, sokáig nem számíthat rá csapata.

A Philadelphiában is akad ilyen. Dan Carcillo még az Ottawa ellen sérült meg, három hétig biztosan nem játszhat. Helyén a sérülésből felépült Andreas Nodl kezdett. A Flyers jelenleg a legjobb a plusz/mínusz (+19) mutatóban a ligában és a második (311) a blokkolt lövésekben. A meccs statisztikái itt olvashatók. A Flyers legközelebb csütörtökön a Tampa Bayt fogadja. Lesz miért visszavágni, október 14-én a Lightning 3-2-re nyert a Wells Fargo Centerben.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr102455094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása