HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Hosszabbításban kapott ki a Flyers

2010.10.10. 15:47 PhillyFun

A pittsburghi siker után St. Louisban játszotta második meccsét az NHL-ben a Philadelphia Flyers. Peter Laviolette ezúttal is megváltozatta a kezdőcsapatot és megint a kapusposzton, Brian Boucher volt a kapuban, de vele hosszabbításban, 2-1-re kapott ki a Flyers.

Ezúttal nem sok szerencséje volt a Flyersnek. Az első harmadban Claude Giroux és Braydon Coburn kiállítása miatt kettős emberhátrányban játszott és a 44. másodpercnél Brad Boyes lövése elcsúszott Boucer korcsoláya mellett. Ezzel vezettek a hazaiak. A harmadikharmad elején sikerült szépíteni, a szezonban másodk gólját szerző Danny Briere egyenlített. A második húsz perc 16. percében, Scott Hartnellt a Brad Winchester ellen vívott bunyója után végleg kiállították.

A hosszabbításban eldőlhetett volna a Flyers javára is a meccs, Briere óriási helyzetből alig lőtt a kapu vas mellé. Aztán ahogy ez lenni szokott, jött a Blues és Carlo Colaiacovo egy lepattanó korongót másodjára bevágott. Boucher erről sem tehetett, nem sokat látott a játékszerből. A Flyers hat idegenbeli győzelem után először kapott ki St. Louisban úgy, hogy a legutóbbi 11 meccsből kilencet nyert a Blues ellen. Következik a Colorado hétfőn éjszaka a Wells Fargo Centerben.

„Azt hiszem jól játszottunk – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Peter Laviolette – minnél több meccset játszunk, annál jobbak leszünk.”

A Flyers 26-szor lőtt kapura, a St. Louis csak 19-szer, viszont a Bluesban véd a liga szerintem legjobb kapusa, Jaroslav Halak, akinek most is voltak bravúrjai. Kicsit furcsa, de Nyikolaj Zsergyev megint csak 10 perc jégidőt kapott, ezalatt egyetlen kapura lövése volt az előszezonban legsikeresebb philadelphiai csatárnak.

Ezt a meccsetz is kihagyta Chris Pronger, aki 1995 és 2004 között 598 meccset játszott a St. Louisban. Michael Leighton legalább 6-8 hétre dőlt ki a legfrissebb orvosi jelentések alapján. A két csapat 25 büntetésből összesen 64 percet töltött a padon, a Flyers emberelőnye ezen a napon 0/5 volt. „Egy csomó büntetés volt – értékelte a meccset James van Riemsdyk, a fiatal csatár – Ez az új szabályoknak is az oka. Meg kell találni, ilyen szituációkban hogyan tudjunk meccset nyerni”

Nézzük a sorokat, a zárójelben a pontok, a plusz/mínusz mutatók, a büntetőpercek és a kapura lövések. Csatárok: 1: Carcillo, Richards, Carter (0, 0, 0, 11). 2: Hartnell, Briere, Leino (2, +2, 25, 5). 3: van Riemsdyk, Giroux, Zsergyev (0, -1, 6, 5). 4: Shelley, Betts, Powe (0, 0, 0, 2). Hátvédek: 1: Coburn, Timonen (0, -1, 6, 3). 2: Carle, Meszaros (1, +1, 0, 3). 3: Bartulis, O’Donnell (0, 0, 4, ,1). A meccs összes lényeges statisztikája itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr32360346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása