HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Győzelemmel kezdett a Flyers az NHL-ben

2010.10.08. 14:09 PhillyFun

Elrontotta a Pittsburgh közönségének ünneplését a Philadelphia Flyers amely az NHL 2010/2011-es szezonjának nyitó meccsén, nagy csatában, legyőzte a Penst 3-2-re.

Bravúros győzelmet aratott a Flyers a 321 millió dolláros Consol Energy Center hivatalos nyitó meccsén. A Pittsburgh új csarnokában a tulajdonos Mario Lemieux és az NHL komisszárja Gary Bettman dobta be ünnepélyesena korongot. Ekkor még ünnepelt a csarnok 18 289 fős közönsége.

Peter Laviolette az előzetes várakozásokkal ellentétben Szergej Bobrovszkijt tette a kapuba, aki a legutóbbi három szezonban a KHL-ben védett. Nem volt rossz húzás. Elképesztő bravúrokat mutatott be a fiatal kapus, aki 22 évesen és 17 naposan minden idők legfitalabb Flyers-kapusa lett, aki a nyitómeccset megnyerte. Az eddigi rekorder Ron Hextall volt, aki 1986. október 9-én, 22 évesen és 159 naposan kezdte győzelemmel a szezont.

Bobrovszkij meghálálta a bizalmat, elképesztő bravúrokat mutatott be, és volt olyan, hogy a kapuvas is a Flyersszel volt. A második harmad elején Danny Briere lőtte az első gólt a Consol Energy Centerben, majd a végén Blair Betts góljával kettővel ment a Philadelphia.

A harmadik harmad első percében szépített a Pens, de még mielőtt egyenlíteni tudott volna, Claude Giroux egy szemfüles, emberhátrányból lőtt góllal megint kettőre módosította az előnyt. Csak tizenkilenc másodpercet kellett várni az újabb hazai gólra. Hiába volt majdnem 15 percre a Pittsburghnek az egyenlítésre, a Flyers emberfeletti módon védekezett és a legvégén Jeff Carter még kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét is.

Szergej Bobrovszkij lett a meccs legjobbja, nem érdemtelenül 29 lövést fogott meg, míg a Flyers 24-gyel próbálkozott. A Chris Pronger még nem épült fel, az utóbbi három szezonban most először hagyta ki az első meccset. Volt négy power play, amelyből egy gól esett. Nyikolaj Zsergyev csak nyolc és fél percet kapott, egy kapura lövése volt. A Flyers legközelebb szombaton, St. Louisban játszik. A Pittsburgh elleni meccs statisztikája itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr462356216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása