HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

McNabb újra Philadelphiában

2010.10.01. 11:48 PhillyFun

A hét meccsét játsszák vasárnap a Lincoln Financial Fielden. A Washington Redskins és Donovan McNabb érkezik Philadelphiába. Az Eagles ikonja, aki 11 szezont húzott le a zöld-fehéreknél, most egykori csapata ellen készül. A nagy formába lendült Michael Vick elleni csata igazi csemegét ígér.

A hét legörömtelibb híre, hogy Michael Vick lett a hónap NFC offensiv playere. Az Eagles QB-je 60,7 százalékoson (89-ből 54 sikeres passz) dobta a labdát 750 yardot termelt, hat TD és nulla interceptions, 23-szor futott, összesen 170 yardot és egy TD-t is szerzett belőle. Nate Allen pedig az NFC defensive újonca lett szeptember, 19 tackles három meccsen a mérlege.

Vasárnap a hét meccse következik. Óriási érdeklődés előzi meg Donovan McNabb visszatérését a Lincolnra. A meccs felvezetéseképp néhány statisztikai érdekesség következik.

Az Eagles a nyolc lehetőségéből hétszer szerzett TD-t a red zonában és a pontátlaga, ami 6,5 a legjobb jelenleg a ligában, tavaly a 23. volt ebben a kategóriában az Eagles. A Redskins ellen eddig átlagban 423,7 yardot teljesítettek az elmúlt három fordulóban, ami leggyengébb defensive-átlag. Michael VIck 110,2 passz ratinggel második a QB-ek között, csak Peyton Manning előzi meg, McNabb a 14. helyen áll. A yards/meccs mutatóban McNabb a nyolcadik (277,7), Vick a 12. (250,0) jelenleg.

Jeremy Maclin és DeSean Jackson duó hat TD elkapást produkált eddig és kettejük 465 yardos eredménye a negyedik legjobb a ligában, pillanatnyilag a Coltsból a Reggie Wayne, Austin Collie kettős vezet 667-tel.

A Washington safety-je, LaRon Landry 34 tackles-szal az első, a linebacker London Fletcher pedig 196. egymás utáni meccsén léphet pályára, ami Brett Favre mögött – Peyton Manniggel és Ronde Barberrel együtt – a második leghosszabb sorozat.

A Redskins a first downokban a legjobb a ligában, 7,49-cel teljesítette a korábbi hárommeccset.

A The Philadelphia Inqurier összehasonlította a csapategységeket ezek alapján tippelt is a meccsre. A lap úgy véi, QB-ek között a pillanatnyi forma alapján nincs különbség, ugyanakkor a RB-ben, és a Receiverben az Eagles javára billen a mérleg. Az Offensive Line-oknál a Redskinst véli erősebbnek, ugyanakkor a többi pozícióban (Defensive Line, Linebacker, Secondary, Special Teams) mind az Eagles a jobb, így 17-13-as hazai győzelem a tipp.

Mik lehetnek a meccs kulcsmomentumai? Elsősorban az, hogy McNabb jól ismeri az Eagles védekező falát. Mit tud ez ellen Sean McDermott, defensive koordinátor kitalálni. Az Eagles WR-jei, Jackson és Maclin a Redskinsszes CB-vel szemben. Erről feljebb szó esett, hat TD a 31. helyezett pass defense-szel szemben. A Redskins RB-jei Clinton Portis és Ryan Torain Stewart Bradley-vel (MLB) szemben. Nem futnak jól a washingtoniak és Bradley a Jax ellen is remekül kapcsolata Maurice Jones-Drew is.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr872336739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása