HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Eagles–Packers előzetes

2010.09.12. 11:55 PhillyFun

Egy biztos, minden szurkolót ara figyelmeztetnek, hogy esernyővel érkezzen vasárnap a Lincoln Financial Fieldre, mert az előrejelzések szerint esni fog a meccs időpontjában Philadelphiában. Hogy mire számíthatunk még, azt nézzük a hajtás alatt.

A két csapat 1933-ban találkozott először. Eddig 36-szor meccseltek az alapszakaszban, amelyből 23-szor a Green Bay tudott nyerni. Philadelphiában viszont az Eagles áll jobban 11 siker mellett csak 7 vereség. Legutóbb 2007. szeptember 9-én találkoztak, akkor a Lambeau Fielden 16-13-ra a Packers nyert. Philadelphiában 2006 október 2-án volt a legutóbbi találkozó azon az Eagles 31-9-re ütötte ki legutóbbi riválisát. Ennél kisebb arányú sikerrel is már elégedett lenne minden Eagles-rajongó.

A két edző közül Andy Reid a rutinosabb, 12 NFL szezonnal a háta mögött a 195. meccsére készül, amelyből 118-at nyert eddig. A Packerst irányító Mike McCarthynak ez lesz a hatodik évada az NFL-ben, eddig 67-ből 39 meccset nyert. A két edző 1-1-re áll egymással szem5ben. Reid egyébként a Tennesse Titanst irányító Jeff Fischer után a legrégebben hivatalában lévő edző, Fischer 1994 óta dolgozik Nashville-ben.

Andy Reidről még azt is tudni kell, hogy mielőtt Philadelphiába szerződött volna hat évig dolgozott a Packersnél, 1992 és 1994 között offensive assintant, 1öö5 és 1996 között offensive line coach, majd 1997 és 1998 között quarterbacks coach és assistant head coach volt. Rajta kívül is számos olyan szakvezető és sportoló akad, aki megfordult mindkét csapatban.

Az előző meccs, amit 2007-ben játszott a két csapat, érdekessége, hogy a Green Bay egyetlen offensive TD-t sem tudott elérni. A legutóbbi hazai meccs hőse pedig Donovan McNabb volt, aki azóta már a Washington QB-je.

Fiatal és tehetséges az Eagles csapata, ennek ellenére nem ők a meccs esélyesei. Az egyik legismertebb fogadóiroda 1,70-re adja a Packerst és 2,15-re az Eaglest.

A Packersnek kiváló QB-je van. Aaron Rodgersnek az előző szezonban 39 olyan passza volt, ami 25 yard, vagy annál messzebb szállt. Ráadásul Rodgersnek egészen remek elkapói vannak. Az egyik Greg Jennings, aki elkapás után 474 yarddal zárta a legutóbbi szezont, aminél többre csak a dallasi Miles Austin volt képes az NFC-ben. A második számú wild receiver Donald Driver átlagban 15,2 yarddal zárt és a már hat szezon óta folyamatosan 1000 yard fölött teljesít.

A Packers offensive tackles Chad Clifton 34, Mark Tauscher 33 éves. Velünk szemben Trent Cole-nak és Brandon Grahamnek lehet esélye, előbbi 27, utóbbi mindössze 22 éves. A Packers running backje, Ryan Grantnek 61 futása volt a first downoknál az előző szezonban, ennél csak négyen teljesítettek jobban tavaly, 793 yardot teljesített az első és 10-ben, ami a ligában a negyedik legjobb volt.

A meccset a Sport1 élőben, 22:15-től adja. Előtte az Egyesült Államok játszik kosárlabda-vb-döntőt Törökországgal, az amerikai csapatban ot lesz kezdőként a Sixers játékosa, Andre Iguodala is.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nfl amerikai foci phildaelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr872290212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása