HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Eagles: Fokou idén erőssége lehet LB egységnek

2010.07.24. 13:36 PhillyFun

Egyelőre kérdéses a 2010-es linebacker sor összetétele, de a minicampben mutatott produkciójával Moises Fokou komoly eséllyel pályázik a kezdőcsapatba. A Philadelphia Inqurier szakírója szerint Ernie Sims és Stewart Bradley helye biztos, a strong-side LB helyére két újonc és két veterán játékos is pályázik, az egyik éppen Fokou.

Moises Fokou a második szezonját kezdi idén a Philadelphia Eaglesben. A 2009-es draft utolsó philadelphiai választottja volt, a hetedik körben, a 230. helyen kelt el. Így is 16 meccset játszott tavaly, 39 tackles volt a mérlege. Az idei minicampben nagyon jó benyomást tett a vezetőkre és esélye lehet, hogy stabilizálni tudja a tavaly igencsak labilis hadtestet.

Andy Reid edző elmondta, ez egy nyitott verseny, bárki be és ki is kerülhet a csapatból. A fiatalítás amúgy is jellemző az idei Eaglesre, a negyedik körös Keenan Clayton és az ötödik körös Ricky Sapp, valamint két rutinosabb játékos Akeem Jordan és Omar Gaither is ezen a poszton harcol a csapatba kerülésért. Reid szerint Fokou nagyon erős, aki hosszú karjaival nagyszerűn blokkol, ez a fő erőssége.

A májusi és június tesztek során Clayton és Sapp a második és harmadik csapatban szerepelt, Akeem Jordan a weak-side LB oldalon, Gaither pedig középen játszott, bár Reid mindkettőjük sokoldalúságát dicsérte, sőt hozzátette, ez sok rugalmasságot ad majd a csapat kialakításánál. Jordan még hozzátette: ez a versenyhelyzet kedvező, mert mindenki a legjobbat akarja kiadni magából.

Reid Claytonnal kapcsolatban megjegyezte, képes arra, talán mindenkinél jobban is, hogy semlegesítse a Tight Endet, bár erre a játékos úgy válaszolt még több izmot és húst kell rápakolni, hogy erre maximálisan képes legyen. Fokou, aki még Kamerunban született, négyszer volt kezdő tavaly. Sapp pedig LB-ként játszott tavasszal, de végül visszarakták defensiv endnek, ahol a Clemson egyetemen is játszott.

Még Andy Reid sem tudja, hogyan fog felállni az LB, de ahogy elmondta sok feljegyzést készített és ez mind a csapat hasznára fog válni az idei szezonban.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr242172768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása