HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Két győzelem és egy vereség a socceresektől

2010.05.31. 21:30 PhillyFun

A Flyers bajnoki menetelése és a Roy Halladay perfekt game-je miatt sem szabad elfeledkezni a focistáinkról, mármint ami az európai focit illeti.

Kezdjük azzal, hogy szombaton az Egyesült Államok válogatottja 2-1-re legyőzte a török válogatottat. Gera Zoltán csapattársa, Clint Dempsey szerezte a győztes gólt. A meccs azért érdemel külön említést és az alábbi videoklippet is, mert a találkozót Philadelphiában rendezték. Az amerikai szövetség vezetői nem hoztak rossz döntést. Városunk sportszerető közönsége elképesztő nagy számmal vett részt az eseményen. Az Eagles stadionjában, a Lincoln Financial Fielden 55 407-en szurkoltak. Szeretik Philadelphiában a soccert is!

A hétvégén a női és a férfi profi csapatunk is pályára lépett. Sajnos két rossz hír van. Az egyik, hogy a csajoknál négy hónap alatt már a második franchise dobta be a törölközőt. A szezon előtt a világ legjobbjának választott brazil Martát is a soraiban tudó Los Angeles Sol lépett vissza, a múlt héten pedig a St. Louis Athletica vezetői közölték, hogy nem tudják tovább finanszírozni a csapat működését. Így aztán hét főre olvadt a mezőny, amelyben az eddig jó szereplő Philadelphia Independence vasárnap 2-1-re kikapott a Washington Freedomtól, ez a másik rossz hír. A meccs első félidejében, 11 perc alatt kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, philadelphiai részről Lianne Sanderson a 91. percben szépített. Sandersonnak ez volt a második idei gólja. (A sárgák vagyunk mi)

A férfiak viszont nagy bravúrt értek el, hiszen első idegenbeli győzelmét aratta az Union. A csapat még szombaton 3-2-re nyer a Houston otthonában, ráadásul úgy, hogy 1-0-s Union vezetés után fordított a Dynamo, de a 69. percben Le Toux, majd a legutóbbi meccsen a hosszabbítás perceiben egyenlítő gólt lővő Mwanga találatával nyert. Ez volt a gárda második szezonbeli győzelme, franchise története során pedig az első idegenbeli. A 2010-es draft első választottja, Danny Mwanga a második gólját lőtte és megint csereként beállva és megint a hosszabbítás perceiben volt eredményes. Második győzelmét is úgy aratta a Philadelphia, hogy az első gólt ő szerezte. A statisztikákhoz még hozzátartozik, hogy az Union a kaput eltalált lövésekben 8-3, a kapu felé ttókban pedig 14-8-ra nyert.

Women's Professional Soccer
Washington Freedom-Philadelphia Independence 2-1 (2-0)
Maryland, Maryland SoccerPlex, 3762 néző
Gólszerző: Moros 25., Wambach 34., ill. Sanderson 91.
Az Independece 7 forduló után három győzelemmel, két döntetlennel és két verességgel, a 3 helyen áll.

Major Leaue Soccer
Houston Dynamo-Philadelphia Union 2-3 (0-1)

Houston, Robertson Stadium, 13 555 néző, vezette: Steven DePiero.
Houston: Pat Onstad – Richard Mulrooney, Bobby Boswell, Eddie Robinson (Ryan Cochrane 76), Mike Chabala (Andrew Hainault 45), Danny Cruz, Brad Davis, Lovel Palmer, Brian Mullan, Dominic Oduro, Luis Landin (Brian Ching 46).
Philadelphia Union: Chris Seitz – Cristian Arrieta, Danny Califf, Michael Orozco, Jordan Harvey, Shea Salinas (Roger Torres 62), Fred (Danny Mwanga 54), Stefani Miglioranzi, Kyle Nakazawa, Sebastien Le Toux, Alejandro Moreno.
Gólszerző: Ching (52.), Robinson (59.), ill. Salinas (39.), Le Toux (69.), Mwanga (90+3).
Sárga lap: Mullan, ill. Harvey, Nakazawa, Arrieta, Miglioranzi.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci mls independence philadelphia union

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr312045982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása