HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

NFC-East offseason: Dallas Cowboys

2010.05.29. 19:01 deny79

Tegnapi cikkem végén volt egy felvetésem, mely szerint a csoport ellenfeleink off-season-ját kissé értékelném, elemezném. Igaz, még csak egy ember válaszolt, hogy van-e ilyenre igény, de mivel így 100%-osan pozitív a visszajelzés, így belevágok. Elsőként talán a csoport legerősebb tagjával kezdenék, a Dallas Cowboys-szal.

A Tehenészek minden éve ugyanolyan nagyjából, jól kezdenek általában, majd hálaadás környékén beüt a krach (Romo randizni kezd), és decemberben csak bukdácsolnak, mely általában a Play-Offjukba kerül. De nem a tavalyi év. A ’Boys megnyerte az utolsó 3 mérkőzését decemberben, majd a Wild Card körben könnyen léptek túl rajtunk. Szerencsétlenségükre Flozell Adams lesérült a Vikes elleni NFC Divisional Round meccsre, így a pass rush szinte felfalta a Romot. De a csapat bizonyította, lehet építeni rájuk, egy jó off-season-nal idén akár SB esélyesek közé is előléphetnek. Ehhez azonban volt pár feladatuk. Nézzük ezeket egyesével, illetve a megvalósítás hogyan sikerült:

Head Coach: sokak szerint Wade Phillips az egyik oka, hogy ez a csapat nem tud a csúcsra érni. Úgy tűnik Jerry Jones másként látja, így továbbra is Wade marad a Tehenészek head coach-a.

Free Safety: Ken Hamlin cutolásával üres a poszt, kell az upgrade. Sokáig Ryan Clark nevét emlegették, mint esetleges érkezőt a Cowboys-hoz, végül a drafton történt az erősítés.

Guard: Az O-Line nem a Cowboys leggyengébb csapatrésze, innen is kiemelkedik az OG poszt, ahol bal oldalt Kyle Koiser egyedül nem elég. Iupati-t emlegették sokan, mint egy esetleges választást, aki megoldaná, végül is ide nem történt erősítés.

Tackle: Flozell Adams kidőlésével tavaly nem tudtak mit kezdeni a Vikings ellen, ennek ellenére idén őt elküldték. Így Doug Free lépett elsőszámú opcióvá, akit guard-ból helyeztek át tackle pozicióba. Természetesen a Tehenészek is érezték, hogy ez kevés lesz, így megszerezték Alex Barron-t a Rams-től (Bobby Carpenter, OLB ment helyette), illetve a drafton is választottak ide.

Nose Tackle: Jay Ratliff eddig egészen jól megoldotta ezt a feladatot, de ő jobban érzi megát 3-4-ben DE poszton. Ideális lett volna egy NT draftolása, ám ez elmaradt.

Inside Linebacker: Keith Brooking jó játékos, de 35 éves lesz októberben, így butaság lenne vele elképzelni a jövőt hosszú távon. Drafton érkezett is az erősítés.

Cornerback: Newman, Jenkins és Scandrick után nincs épkézláb játékos erre a posztra. Húztak is ide játékost.

Punt Returner: Crayton-nak rengeteg a muffed-je, ami nem jövedelmező. Az egyik draftolt játékos fogja várhatólag ezt a feladatkört átvenni Crayton-tól.

Wide Receiver: Roy Williams trade csődöt mondott. Austin mellé kell még valaki a szélre. Drafton oldották meg.

Láthatjuk, nincs sok need, de ami van, az komoly. Ugyanakkor akár azt is megtehették, hogy a játékos börzén a legjobb elérhető játékost húzzák be. Nézzük, a drafton mit sikerült megoldaniuk:

Az 1/27-es pick-kel választhattak volna, de Jerry Jones tulajdonos beleszeretett az egyik prospectbe, akiért trade-elni is képes volt. A Pats 1/24-es és 4/113-as választási jogáért adták az 1/27-et és 3/90-et. Ezután behúzták Dez Bryant, WR-ert. Dez hasonló játékstílussal rendelkezik, mint Randy Moss, ugyanakkor annyira azért nem jó. De a tehetsége is megvan, valamint teljesen illeszkedik a Cowboys veszélyes passz játékába. Értékelés: A.

Következő választásuk 2/55-ös joggal volt, melyet tőlünk üzleteltek el. Cserébe mi a 2/59-et és a 4/125-öt kaptuk. A választás Sean Lee, ILB-re esett, aki nagyon jó játékos, kérdés a profik között a térde mennyire fogja bírni a hosszú távú strapát. Értékelés: B.

Harmadik választottjuk 4/126-tal jött, ezt a Dolphins-tól kapták (Cowboys adta: 4/119, kapták 4/126 és 6/179-et). A secondary-be húzták, még hozzá Akwasi Owusu-Ansah-t, aki mind CB, mind FS poszton bevethető, tehát tökéletes pick a Tehenészeknek. Ez főként azért jó pick, mert Akwasi-t a harmadik körre jósolták, de a ’Boys a negyedik kör vége felé szerezte meg. Newman mellett igazi klasszisá nőhet pár éven belül. Értékelés: A.

Ezután újra a Dolphins-tól kapott pick-kel választottak, 6/179-re jött Sam Young, OT. Hatodik körben tökéletes pick, akiben megvan a tehetség, hogy akár már idén nagyobb szerepet kaphasson a falban. Emelett hasonló sémában játszott, mint a Dallas-é. Értékelés: A.

Jamar Wall, CB a Texas Tech-ről. Érdekes pick, akár nagyott is robbanthat, akár semmire is viheti. De mindenesetre a depth nővelésére teljesen korrekt választás. Értékelés: B.

7/234-re választottak utoljára, a szerencsés Sean Lassimore, DE/DT lett. A ’Boys 3-4-es sémájába illeszkedő D-Line játékos, akiben megvan a potenciál a nagy robbantáshoz. Értékelés: B.

Ezen kívül két draftolatlan szabadügynököt szerzett még meg a Dallas: Barry Church-öt (SS), valamint Scott Sicko-t (TE).

Összességében ez a draft nálam A értékelést kap, Bryant egyértelműen az egyik legjobb idei skill prospect volt, a továbbiakban pedig vagy csúszókat szereztek meg, vagy hiányposztra.

Persze, ezen kívül is volt egy-két esemény még a Dallas háza táján, nézzük meg mik is.

  Miles Austin nem írta még alá a tendert. Tavaly robbant be az NFL-be, 1320 yardig jutott, úgyhogy először csak az 5. héten kezdett. 1+3 körös, azaz a legmagasabb tendert kapta, de még nem írta alá. De ettől függetlenül nem örülhetünk, valószínűleg csak hosszabb kontraktus kidolgozásán fáradoznak.

      Marcus Spears egy évvel 1,2 millió dollárért meghosszabította a szerződését.

Gerald Sensabaugh is egy évvel nővelte a kontraktusát, ő 1,8 millió dollárért hosszabított.

Shaun Suisham, K aláírt a Browns-szal, ő tavaly a ’Boys rúgója volt (22/19-es FG mutató, de csak 8/3 karrierje során 50+-ról).

Flozell Adams el lett bocsátva, érdekes döntés. Futásnál nagyon hasznos volt, de Romo-t már nem tudta igazán védeni, illetve több büntetése is volt bemozdulás miatt.

Stephen Bown is egy éves tendert írt alá, ő 1,7 millió dollárért firkantotta oda a nevét a szerződés aljára.

Ken Hamlin cut. A hivatalos indok, túl drága lett volna, ami azért érdekes, mert sapka nélküli év következik, és Jerry Jones nem az a szegényebb fajta tulajdonos.

Véleményem szerint a Dallas nem gyengült, sőt a támadó alakulata és a védelme is erősítést kapott, mindenképpen ők a csoport esélyesei. Ám a Cowboys-ról van szó, így reménykedek a meglepetésben, inkább a Redskins vagy Giants nyerje a csoportot, mint a ’Boys.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr872040361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása