HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Brian Boucher is felgyógyult

2010.05.27. 14:15 PhillyFun

Gyakorlatilag teljes csapattal várja a szombati döntő első meccsét a Phialdelphia. Boucher is ott lehet, ha Peter Laviolette edző úgy gondolja.

A kapus is csapattal tart, amely pénteken délután kell útra Chicagóba. Boucher-nak elévülhetetlen érdemei vannak, hogy eddig eljutott a csapat. Az alapszakasz utolsó meccsén háromból két büntetőt is megfogott a sorsdöntő, New York Rangers elleni meccsen, majd a New Jersey kiverésénél 1,59-es kapott gól/meccs átlaggal segítette a csapatot.

Peter Laviolette lehet egyébként – Scotty Bowman és Tommy Gorman után – az NHL történetének harmadik olyan edzője, amely két franchise-zal nyer Stanleyt. Laviolette 2006-ban a Carolinát vezette a csúcsra.

A fogadóirodák és a sportlapok szerint a Chicago a favorit, de ez nem is baj, hiszen a Flyers korábban mindegyik ellenfele ellen az esélytelen nyugalmával készült. A Sports Illustrated 4-2-es Blackhawks győzelmet víziónál, igaz ugyanez a lap korábban a Bostont jósolta a döntőbe.

A playoffban eddig Claude Giroux büszkélkedhet a legjobb plusz/mínusz mutatóval, +10-zel áll. Ian Laperriere visszakerült a penalty killing csapatba. A speciális egység a Montreal ellen 22-ből 21 emberhátrányt védekezett ki. Michael Leighton 2002 és 2004 között a Chicago játékosa volt, de csak összesen 42 mérkőzésen védett.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr652035507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása