HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Ismerjük meg Kevin Kolbot, az Eagles új irányítóját

2010.04.07. 23:36 phillyblog

McNabb rajongás ide vagy oda, lassan minden Eagles szurkolónak hozzá kell szoknia, hogy a csapat quarterback-jét mostantól Kevin Kolbnak hívják. Az eddig látottak alapján voltak borzalmas beugrásai, kezdőként viszont olyat művelt, amit eddig még senki az NFL-ben: első két meccsén egyaránt 300 yard fölött passzolt. Hogy melyik arca az igazi, azt a szezon során megtudjuk, de most ismerjük meg Kevint!

 
 
 
Kevin Benjamin Kolb 1985-ben született Texas államban, Victoriában. Iskoláit is a déli államban végezte és régiójának legjobb játékosaként hamar felhívta magára a figyelmet. Eredetileg egy oklahoma-i ösztöndíjjal folytatta volna egy játékot, de mivel középiskolai edzőjét a University of Houston magához csalogatta, Kolb meggondolta magát és maradva Texas államban az űrváros pumáihoz (Houston Cougars) csatlakozott.
 
Kolb már az első szezonjában letette névjegyét, a Mississippi State ellen 300 yardot és 4 touchdown-t passzolt. Ugyanebben az évben 400 levegőben és 100 földön szerzett yarddal hívta fel magára a figyelmet a Texas Christian ellen. 2003 és 2005 között a Coogs vegyes szezonokat futott, Kolb jól teljesített, de az igazi áttörésre 2006-ig kellett várni.
 
Utolsó évében Kevin 10-4-es rekorddal konferenciagyőzelemig vezette a Houstont és csapata ugyan kikapott a Liberty Bowl döntőjében, de a konferencia offensive MVP címet sikerült bezsebelnie. Ebben a szezonban 30 TD passz mellett mindössze 4 interception-t dobott!
 
A 2007-es draft előtt Kevin megházasodott, McNabb-hez hasonlóan egyetemi szerelmét vette el, Whitney Huddlestont. A draft során Kolb életében először nem texas-i csapathoz került: a Philadelphia Eagles a 2. körben, összesítésben 36. választásként húzta be (az Eagles a Dallas-szal üzletelt, így került Spencer a Tehenészekhez, Kolb pedig a Sasokhoz). Újabb párhuzam hogy Kevinnek Donovan-éhez hasonló fogadtatásban volt része, mint ezt az alábbi videó is bizonyítja. Kolb volt egyébként a harmadik irányító, aki elkelt ezen a drafton, JaMarcus Russel és Brady Quinn egyaránt nagy bust lett, reméljük Kolb nem jut hasonló sorsra.
 
 
Az első évek a tanulásról szóltak Kolb számára. 2007-ben csak az előszezonban kapott lehetőséget, 2008-ban pedig leginkább a meccsek végén, az úgynevezett garbage time-ban léphetett pályára. Egyetlen egyszer volt lehetősége felhívni magára a figyelmet, amikor a Baltimore Ravens ellen McNabb annyira gyenge volt, hogy Reid lecserélte. Kevin 3 Interception-nel „hálálta meg a bizalmat”, nem csoda, hogy sok rajongó nem látott benne perspektívát. Összesen 4 eladott labdával zárta ezt a szezont, hatpontos átadása nem volt.
 
A 2009-2010-es szezon kétségtelenül Kolb életének egyik legjobb időszaka. Tavaly januárban Whitney egészséges leánygyermeknek adott életet aki a Kamryn June Kolb nevet kapta. McNabb sérülésével ugyanezen év szeptemberében Kolb megkapta az esélyt, hogy kezdőként is bizonyítson és élni tudott a lehetőséggel.
 
Reid elsőszámú QB-ja nélkül sem változtatott a passzorientált offense-n: 51-szer kellett Kevinnek elhajítani a disznóbőrt és 31-szer sikerült is saját játékost találnia. Az Eagles súlyos, 48-22-es vereséget szenvedett a későbbi SB győztestől és Kolb 3-szor is eladta a labdát, de végig vezére tudott lenni a csapatnak és 2 TD-vel, valamint 391 passzolt yarddal vetette észre magát.
 
 
Következő héten Kolb lemészárolta a Chiefst, ismét 300 yard fölé jutott, 2 levegőben elért TD-je mellett egyszer futva is az endzone-ba vitte a tojáslabdát. Passzainak 70%-a sikeres volt, nem csoda, hogy megkapta az Offensive Player of the Week címet erre a hétre. Mint a bevezetőben említettem soha senki nem tudta átlépni a 300 passzolt yardot első két NFL meccsén!
 
 
Reid a bíztató jelek ellenére nem váltott irányítót, így Kolb nem tudott többször szóhoz jutni a szezonban, viszont ez a két meccs (és minden bizonnyal az edzéseken mutatott teljesítmény) elég volt ahhoz, hogy meggyőzze a vezetést, számíthatnak rá kezdőként.
 
2010 április 4-én, McNabb trade-elésének bejelentése előtt negyed órával aztán megcsörrent Kolb mobilja: Andy Reid hívta azzal a hírrel, hogy McNabb távozása után kezdőként számít majd rá. Kevin azonnal Whitney-t hívta, aki korházban van, mivel napokon belül újabb gyermeknek ad majd életet. Másodszorra édesapját, Roy Kolbot, korábbi edzőjét hívta.
 
A csapatból jó néhányan megszólaltak, miután Reid bejelentette, hogy Kolb az új kezdő és a nyilatkozatokból azt lehet leszűrni, kivétel nélkül mindenki bízik a fiatal irányítóban, csapattársai teljes támogatásukról biztosították.
 
 Kevin szabadidejében horgászni és vadászni szeret a legjobban, kutyákkal és egy 12 inches Bowie késsel ritkítja a vaddisznókat, akik elmondása szerint rengeteg kárt tesznek a termőföldeken, így számukat kontrollálni kell. Ennek ellenére Kolb nem az az agresszív alkat, a mindennapi életben békés családi életet él, nem nagyon szokott bulizni vagy balhézni, bár biztosan kirúgna a hámból egy Super Bowl győzelem után. Reméljük lesz rá lehetősége…
 
Kolb otthon:
 
 
somebody08

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr221903124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása