HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Eagles: eddig Mike Bell a legnagyobb fogás

2010.04.05. 14:20 PhillyFun

Ezzel a bejegyzéssel, itt a Philly’s Sport-on is elkezdődnek az Eagles-szel kapcsolatos írások. Elsőként tekintsük át, mi történt eddig a csapat háza tájékán, amióta a wild card körben kiestünk. Először nézzük a játékos mozgásokat, mind távozó, mind érkező oldalon. A lista jelenleg az április 4-ei állapotot tükrözi. Az írás deny79 munkáját dícséri.

Érkeztek:

Mike Bell, RB (New Orleans Saints-től). Bell megszerzésével sikerült az egyik need-et azonnal megoldani, hiszen a távozó Brian Westbrook-ot pótolni kellett. Bell 2006-ban került a ligába, ám nem a draft során, nem draftolta senki, így a Broncos igazolta le, mint szabadügynököt. Ettől függetlenül jó eséllyel pályázott a kezdő pozícióra a denverieknél, ám végül is back-up posztban kapott szerepet Tatum Bell mögött. Ám a nyolcadik héten eljött Mike ideje, Tatum sérülése miatt a második félidőben pályára lépett, és azonnal 135 yardot, illetve 2 TD-t ért el az Indianapolis Colts ellen (közel 9 yardos átlaggal futott). Ám a következő meccsek nem sikerült ilyen jól, így nyáron a Denver megvált tőle. 10 nap csapat-nélküliség után a Texans-hoz került, ám még ebben az évben, novemberben átkerült a Saints-hez. 2008-ban még nem kapott sok lehetőséget, de 2009-ben a Saints 3 fejű futásának egyik aktív résztvevője lett Pierre Thomas és Reggie Bush mellett. 654 yardot ért el 172 futásából, amivel együtt járt az 5 TD-ja is. De amire még büszkébb lehet, hogy részese lett a Saints Super Bowl győzelmének. Innen került hozzánk, miután egy éves kontraktust ajánlottunk neki 1,7 millió dollárért, amit nem match-elt a Saints. Bell-ről azt tartják, hogy nem igazán kezdő szintű futó, de back up posztra tökéletes, így Shady nyugodtan pihenhet néha a meccsen.

Darryl Tapp, DE (Seattle Seahawks-tól). A 25 éves játékost a Seattle-től szereztük meg egy trade során. Mi adtuk Chris Clemons játékjogát illetve egy 4. körös picket. Tapp 3 évre írt alá. 2006-ban került ő is a ligába, ám ő a draft során, a második körben választotta ki a Seattle a 31. pick-kel (összességében a 63. választott volt abban az évben). Első évében főként a ST-ben játszott, valamint a Seahawks DE rotációjában vett részt, ám így is elért 3 sacket többek között. 2007-ben már kezdő DE volt, ebben a szezonban 7 sack került a neve mellé. Ám az elmúlt két évben kissé kevesebb sack került a neve mellé, 2008-ban 5 és fél, idén mindössze kettő és fél. Ám Trent Cole párjaként az a szám könnyen emelkedésnek indulhat, valamint érkeztével csökkent a DE needünk is, de nem szűnt meg.

Hank Baskett, WR (Indianapolis Colts-tól). A volt Eagles játékos egy éves indianapolisi kalandja után tér vissza a Szeretet Városába. De nézzük, mi is történt vele idén. Valószínűleg mindenkinek először a Super Bowl, illetve annak a második félidejének legeleje jut eszébe. Azért természetesen nem csak ennyit csinált a Csikóknál, első sorban a ST-ben kapott szerepet. Emellett egyszer került még az elmúlt év során az újságokba, de akkor még Sasként, az esküvőjéről számoltak be az lapok. (Kendra Wilkinsos a felesége, volt Playboy-villalakó lány)

Marlin Jackson, DB (Indianapolis Colts-tól). 2 évre szereztük meg 6 millió dollárért, szintén a Super Bowl résztvevő Colts-tól. Jackson-t 2005-ben draftolta az Indy az első kör 29. pickjével. Első szezonjában nem volt még stabil kezdő helye, mindössze egy mérkőzésen kezdett. Második évében már többször is kezdett, mint safety, ám csak akkor, amikor Sanders sérült volt. (Amúgy ebben az évben érte el eddigi rekordját, 14 tackle-t ért el a Texans ellen.) Ám a köztudatba akkor robbant be, amikor második szezonjának a végén az AFC döntőben 18 másodperccel a vége előtt leszedte Tom Brady passzát, így megtartva csapata számára a 38-34-es előnyt, és ezzel Super Bowl-ba jutottak (ahol le is győzték a Bears-t). Az interception amúgy nem egy végső elkeseredésben elhajított Brady passz volt, amikor dobta, akkor már first down-nal jöhettek a Colts 45-öséről, ráadásul időkérés után, valamint még maradt egy time out-juk is. Harmadik szezonjára stabil kezdő játékos lett, mind a 16 mérkőzésen kezdett, ám mindössze egy interception-t ért el. Negyedik szezonja gyorsan véget ért, október végén megsérült, ami után ki is kellett hagynia a teljes szezont. Míg legutóbbi szezonban is a 8. héttől kezdve sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Kérdés, mennyire sikerül felépülnie, és visszanyerni a régi formáját. Mind corner-t, mind free safety-t tud játszani, így a mi kissé rövid secondary-nkbe erősítést jelent. A 28-as számot kapta.

Alex Hall, DE (Cleveland Browns-tól): Az 5 játékost érintő csere keretén belül került hozzánk Cleveland-ből. Mi adtuk Brown-t és Gocong-ot, kaptuk őt, illetve egy idei 5. és 6. körös cetlit.

Távoztak:

Brian Westbrook, RB: Az idei off season egyik nagy meglepetése volt az ő cut-olása, azaz kirúgása. Igazi indokot nem kaptak a szurkolók, de az elfogadott vélemény, hogy Shady McCoy készen áll teljes mértékben a kezdő pozícióra, nem csak sérülés esetén, valamint nagyon sérülékeny Westbrook. Westbrook sorsa egyelőre kérdéses mindenki számára, lehet visszavonul, ám sokak szerint Adrian Peterson cseréje lesz a Vikings-ben, miután a Minnesota megvált Fred Taylor futótól.

Will Witherspoon (a képen), LB: Szintén egy kissé váratlan lépés volt a szezon közepén érkező, hamar kedvenccé váló Witherspoon cut-olása. Ám szokták mondani, a statisztika nem téved, cska néha nem mutat rá mindenre. Spoon-nak 11 meccsen 52 szerelése volt, 1 sackje, 1 interception-je, 1 kiharcolt fumble-je, amit össze is szedett, és TD-re váltott. Ám ha levonjuk a Redskins elleni bemutakozó meccset, akkor máris nem ilyen szép a kép: 46 tackle, 0 sack, 0 interception, 0 fumble. Whiterspoon gyorsan talált magának csapatot, a Titans igazolta le. Amúgy indok lehet még a kirúgására, hogy 5 millió dolláros bonus járt volna neki. (Érdekesség Witherspoon-ról, hogy idén 17 alapszakasz meccsen is pályára lépett. Mikor még Kos volt nem jutottak el a bye weekig, mire Sas lett, mi már túl voltunk rajta)

Reggie Brown, WR: A kissé megkopó elkapót egy jövő évi 6. körös cetlire cseréltük a Buccs-szal. Nem nagy ár érte, de többet nem lehetett kapni érte. Elcserélése többek között korának tudható be, illetve van már minőségi pótlása.

Sean Jones, SS: Mint szabadügynök a Tampa-hoz igazolt. (egy kis személyes: nekem nem fog hiányozni)

Shaun Andrews, OT: Cut-oltuk, ami várható volt. Folyamatosan sérülésekkel bajlódik, kérdéses 2 év kihagyás után milyen szinten tud visszatérni, fiatalabb nem lesz, és nem a legolcsóbb falemberünk volt.

Kevin Curtis, WR: Szintén cut lett a sorsa, az indokok hasonlóak, mint Reggie esetén.

Darren Horward, DE: Ő is cut-olva lett, nem tudott nyomást gyakorolni az irányítókra, valamint Tapp és Hall (és várhatólag drafton is érkezik DE) érkeztével felesleges lett a rosteren tartása.

Sheldon Brown, CB: Egy nagyszabású csereüzlet keretén belül Cleveland-be került. Elküldése sokak szerint megkérdőjelezhető, szerintem várjuk ki, mi lesz jövőre a CB poszton, utána mondjunk véleményt a trade-ről.

Chris Gocong, LB: Ő is a csere keretén belül került a Browns-hoz. Távozásával még rövidebb lett a LB sor

Látható, eseménydús off season-ünk van, amire még rá fog jönni a draft, ahol jelenleg tíz választási jogunk is van. De kell is a tíz pick, elég sok a need-ünk is. Nézzük is át őket:

Cornerback: Sheldon Brown távozásával kérdéses ki lesz az elsődleges párja Asante Samuel-nek. Hobbs nagyon magas tendert kapott, tehát meg szeretnénk tartani, ám a legtöbb Eagles-fan nem a legnyugodtabb, amikor pályán van. (Azért annyira nem rossz játékos, nem véletlen lett SB győztes többször is a Pats-szel.) Érkezett még CB posztra segíteni Marlin Jackson is, ám a szakértők szerint rá inkább FS-ként tekintünk. Kérdés, meg próbáljuk-e a két nagy közül az egyiket idén behúzni a drafton (név szerint: Wilson és Haden) egy feltrade keretén belül, vagy ez az év átmeneti lesz, és a jövő évi class-ból választunk, amikor várhatólag még több minőségi CB jön ki a draftra.

Defensive End: Igazából csak a bal oldali DE a kérdéses, jobb oldalon Trent Cole helye megingathatatlan. Érkezett Tapp, Hall is a posztra, ám így se elképzelhetetlen egy első körös DE behúzása. (Általában a nevek, amik elhangzanak: Dunlap és Griffen)

Linebacker: Tavaly szinte nem volt két egymást követő mérkőzés, amikor ugyanúgy álltunk volna fel itt, ahogy jöttek a sérülések láttuk, hogy nagyon rövid a poszt. Ám Reid-et ismerve, nem várható első körben LB, inkább 2. vagy 3. körben. Pedig egy Weatherspoon nem lenne rossz, pótolná Dawkins utáni vezérposzt hiányát.

Safety: többen is próbálták Dawkins hiányát feledtetni, de ez amúgy is lehetetlen vállalkozás, másrészt a mutatott teljesítmények is hagytak kívánni valót maga után. Mikell nem tudta megismételni a 2008-as szezonban nyújtott teljesítményét, Macho Harris-nek idő kell még, Sean Jones nem véletlen nem kapott új szerződést. Most érkezett Marlin Jackson, de egy safety-t is mindenképpen kell húzni, mert nagyon hiányos a poszt.

Running back: Westbrook távozásával nincs megfelelő cseréje se McCoy-nak (Buckley nem az), illetve erőfutónk sem (bár ezt lehet idén is Weaver, a FB fogja megoldani).

Offensive line: Az egyik legkérdőjelesebb poszt, könnyen elképzelhető, hogy ide húzunk. Nem is fiatal, nem is olyan robbanékony játékosok alkotják már, valamint sérülések is sújtják őket. (Legtöbben Iupati-t jósolják nekünk első körben). Ugyanakkor kérdéses a center személye is, igaz ő is O-line, de egy kicsit különítsük el többiektől. Nick Cole egyértelműen nem center, Jamaal Jackson pedig kérdéses, hogy tér vissza sérüléséből.

Quarteback: Meglepő, de QB need-ünk is várhatóan lesz. Jelenleg talán egyik legjobb hármas áll a poszton (McNabb, Kolb, Vick), de szinte elképzelhetetlen, hogy ez így maradjon sokáig. Jó lenne, ha draft előtt kiderülne, ki megy, ki marad, kiért mit kaptunk. Általában ennél a kérdésnél oszlik két táborra az Eagles szurkolók csoportja, egyik vélemény szerint Donovan-nek maradnia kell, mások szerint, McNabb ennyit tudott adni, amit eddig, és Kolb megtanult már mindent, ideje a váltásnak. Az eddigi lépések a vezetőség részéről az egyértelmű átalakítást célozta meg, kérdés QB poszton mi lesz. De ha távozik bármelyikőjük, akkor bizony kell vagy drafton, vagy szabadügynök piacról hozni irányítót.

Végül csak felsorolás szintjén, de megemlítem kik hosszabbítottak szerződést velünk:
Leonard Weaver, FB, 3 év, kb. 10-11 millió $
Ellis Hobbs, CB, 1 év, 2,8 millió $
Jason Avant, WR, 5 év, 18 millió $, 8 millió $ garantált
Nick Cole, C, 1 év, 1,7 millió $
Omar Gaither, LB, 1 év, 1,1 millió $
Akeem Jordan, LB, 1 év, 1,6 millió $

6 komment

Címkék: sport nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr611895752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phillyblog 2010.04.05. 15:26:15

Hali

Még ma írok a philly amerikaifocis blogjára egy laudációt McNabb-ről, ha gondoljátok átküldöm, vagy átvehetitek majd!

Üdv

somebody08

deny79 2010.04.05. 15:45:31

@phillyblog: Okés, akkor én nem kezdem el ide írni, ha nem gond, ide is az les berakva. De nem lenne jobb összevonni a két blogot, vagy valami?

dxter76 2010.04.05. 16:35:35

hi, soksikert a blognak. lassan 7 illetve 5éve, hogy 76ers és eagles szurkoló vagyok, szóval ez egy jó hely :)

azért westbrookot nem lesz egyszerű pótolni, bár elég sok volt nála a sérülés sajnos. és nem vagyok mcnabb ellen, hiszek benne, hogy összerántja a csapatot és ha nem is simán, de wildcardból továbbmegy az eagles.

phillyblog 2010.04.05. 17:12:52

@deny79: írtam ezzel kapcsolatban az nfl.hu-s fórumba:)

PhillyFun · http://phillysport.blog.hu 2010.04.05. 19:54:03

@phillyblog: Olvastam az nfl.hu-s felvetésedet. Semmi akadálya, semmi olyan dolognak, ami előrébb viszi az ügyünket. Email-en folytassuk, kérlek.

deny79 2010.04.05. 22:57:52

@dxter76: Hát mire ezt megírtad már biztos, hogy Donovan nem viszi tovább a csapatot, a Redskins-szel eltradeltük. Somebody írt róla egy nagyon jó cikket, szerintem át lehetne ide is rakni.
süti beállítások módosítása