HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Kikapott a Flyers Pittsburghben

2010.03.27. 23:52 PhillyFun

Nem sikerült a bravúr a Philadelphia Flyers hokisainak. A bajnoki címvédő gyakorlatilag simán nyert, pedig a Arron Asham góljával még a Flyers vezetett. Már csak nyolcadik a gárda és nem könnyű a sorsolás.

Ez a győzelem jelentette a nagy rivális továbbjutását, a Pittsburgh 4-1-re verte a Flyerst, pedig az elején még a mi csapatunk vezetett. Csak 62 másodperc telt el a meccsből és Blair Betts szezonbeli kilencedik gólpasszából Arron Asham lőtte a nyolcadik gólját. Aztán a harmad utolsó percében egyenlített a Penguins, majd még hármat rámolt be, elég simán nyert. A Boston szombati győzelmével a Flyers a nyolcadik helyre esett vissza. Az elmúlt tíz meccsből csak kétszer sikerült nyerni, és nagyon össze kell kapni magát a csapatnak, hogy meglegyen a rájátszás.

Hét meccs van hátra. Vasárnap a Wachoviában a New Jersey következik, majd a New York Islanders (i), a Montreal (o), a Detroit (o), Toronto (i), New York Rangers (i), és az utolsó játéknapon megint a Rangers (o). Nemlesz könnyű, ahogy Simon Gagne is mondta a meccs után: „Nem vagyunk könnyű helyzetben, de mindenféleképp tovább akarunk jutni.

A Pittsburgh elleni meccsen egyébként a Sidney Crosby lett a mezőny legjobbja, aki három gólpasszt adott. Rosszul sikerült a mindössze 20 éves Johan Backlund bemutatkozása a kapuban. A svédet – élete első NHL-meccsén – a második harmad végén lecserélte Peter Laviolette. A hazaiak Jevgenyij Malkin és Szergej Goncsar nélkül nyertek.

Ez volt egyébként az utolsó alapszakaszbeli meccs a 49 éves Mellon Arenában. A Philadelphia 1967. november 4-én játszott itt először. Azóta 104 meccsen 58-ször nyert a Penguins, 44-szer a Flyers. A két csapat összesített mérlege egymás ellen, a Philadelphia szempontjából: 85-132-31.

Pittsburgh-Philadelphia Flyers 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Pittsburgh, Mellon Arena, 17 132 néző. Főbírók: Dan Marouelli, Brian Pochmara
Gól: Kunitz (Leopold, Fleury), Dupuis (Crosby, Ponyikarovszkij), Cooke (Fedotenko, Crosby), Fedotenko (Crosby, ee.), ill. Asham (Betts). Kapusok: Fleury 26/27, ill. Backlund 22/24, majd Boucher 5/7. Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nhl flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr921874026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása