HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Nem lehet megállítani a Flyerst

2011.02.17. 18:02 PhillyFun

Két nap és két idegenbeli siker. A 28. vendégmeccsből 19-et megnyert a Philadelphia. Kedden Tampában, szerdán Floridában. 57 találkozón 81 pontja van a csapatnak, simán első keleten. Kris Versteeg megszerezte első philadelphiai pontját.

Kezdjük a tampai meccsel. Volt a csapatban egy erős frusztráció, hiszen a korábbi három találkozó mindegyikét a Lightning nyerte, ráadásul február 1-jén 4-0-ra. Nem is lehetett másképp, a csapat óriási elánnal kezdte a találkozót és James van Riemsdyk 13. percben szerzett találatával vezetett is 1-0-ra. Aztán egyenlített a Tampa, sőt 3-1 után is felállt a hazai csapat. Sem az utolsó 20 percben, sem pedig a hosszabbításban nem esett gól, így végül a büntetők döntöttek. Abban is a hetedik pár, vagyis Martin St. Louis és Kimmo Timonen. A hazaiak kanadai válogatottja kihagyta, a mi finn védőnk viszont nem. Érdekes az is, hogy a 14 büntetőből csak három gól esett.

Az új igazolás, Kris Versteeg ezen a meccsen egy -1-es plusz/mínusz mutatóval és két lövéssel mutatkozott be, de a Florida ellen már eredményes volt. Mike Richards góljánál ő adta a valódi gólpasszt, ezzel vezetett a Flyers a Panthers ellen, sőt a harmadik harmad elejére már 3-0 volt ide. Andreas Nodl 19 találkozó után volt megint eredményes, a győztes gól viszont James van Riemsdyk érdeme, aki a Tampa és a Florida ellen is betalált, a 14. gólját jegyezte. Danny Briere kétszer volt eredményes, második gólját üres kapuba lőtte. Briere már 28 gólnál tart, 1997 óta tartó karrierje során 32 volt a legtöbb. 2002-ben a Phoenix, 2007-ben a Buffalo játékosaként érte ezt el. Ha komolyabb sérülés nem jön közbe, szinte biztos, hogy megdönti ezt. Az utolsó harmadban 19-9-re nyerte a Florida a kapura lövéseket, de Szergej Bobrovszkij remekül védett, a végén 33 védéssel zárt.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr212668546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása