HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Flyers: a félszezon díjai

2010.12.28. 17:19 PhillyFun

December 20-án lépett pályára legutóbb a Philadelphia Flyers, aztán egy nyolc napos szünet következett, a leghosszabb idén. Szerda hajnalban pedig Vancouverben kezd eg hosszú sorozatot a csapat, öt idegenbeli meccs következik, ebből január 2-áig négy találkozó. Érdemes az eddigi találkozókról egy kis leltár készíteni.

A Phillynews.com kihasználva a hosszú szünetet, az alapszakasz felénél összeszedte kategóriánként a legjobbakat. Nézzük 35 meccs után kire és miért lehetünk büszkék, vagy sem. Az „Unsung Hero”, vagyis a szürke eminenciás címet Darroll Powe kapta, aki különösebb dolgot nem hajtott végre, de nagyon sokoldalú játékával sokat tett a sikerért. Blair Betts-szel a penalty-killingben is kimagaslót nyújtott.

A legnagyobb meglepetést Szergej Bobrovszkij okozta, aki nagyon jól használta ki Michael Leighton sérülését. A 22 éves orosz kapus 15-5-3-mal, 0,919-es védéshatékonysággal, 2,44 kapott gól/meccs átlaggal áll. A negatív hős pedig James van Riemsdyk, akitől idén nagyon sokat vártak a szakemberek, de 17 meccset kellett várni az első góljára. Jelenleg 7+8-cal áll.

A csapat legeredményesebb játékosa a 32 pontos Mike Richards, aki 31-gyel Claude Giroux követ, majd Jeff Carter következik 28-cal. A legtöbb gólja Giroux-nak és Briere-nek van (16), a legtöbb gólpassza pedig Richardsnak (21). A két idén érkezett védő, Andrej Meszaros (20) és Sean O’Donnell (16), valamint Danny Briere (16) a legjobb a plusz/mínusz mutatóban. A csapat egyetlen újonca, Eric Wellwood három meccset játszott csak, egy asszisztja van.

Bár sok sérültje volt a csapatnak, Matt Walker a legpechesebb. A Simon Gagne-ért cserébe érkező védő július 19-e érkezése óta egyetlen meccsen sem játszott. Az előszezonban megsérült, majd felépülése után, december 16-án újabb sérülés jött. A védőnek 2013-ig évi 1,7 millió dollárt fizet a Flyers.

A félszezon bunyóját Mike Richards és a pittsburghi Matt Cooke mutatta be október 29-én, amikor rögtön a kezdés, hat másodperc után egymásnak estek. A két játékos a két héttel korábbi sérelmeket igyekezett megtorolni.

Az év gólja a videón. Nem is annyira a találat, hanem Giroux helyzetfelismerése volt szenzációs. A fiatal csatár, reménytelen helyzetből, fonákkal tette középre a korongot, amit aztán Richards bevágott.

A Flyers egyébként már Vancouverben edzett, ahol 1989 óta, 14 meccsen csak négyszer kapott ki. A Canucks 47 pontjával kettővel kevesebbet gyűjtött, mint a Flyers, odahaza 17 meccséből 12-öt megnyert és csak hármat bukott rendes játékidőben.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr532543770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása