HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Mike Richards majdnem és igazi góljai

2010.12.12. 16:18 PhillyFun

Elképesztő három meccsen van túl a Philadelphia Flyers. Előbb úgy veszítettünk, hogy már mindenki azt hitte meg van a meccs, aztán egy sima siker Torontóban, majd úgy vertük a Bostont, ahogy a San Josét is kellett volna. A 12 meccs óta veretlen Pittsburgh csak egyetlen ponttal előzi a Flyerst az Atlantic-divízióban, de a Pens 44 és a Flyers 43 pontja a legtöbb az egész ligában. Kedden ez a két csapat játszik majd egymás ellen.

Kikapni simán is lehet, ostobán, akár esély nélkül, vagy nagy küzdelemben. De ahogy a Flyers tette a San Jose ellen még szerdán, úgy ritkán kap ki valaki az NHL-ben. Vezetett a Sharks a Wells Fargo Centerben, de a második harmadban Claude Giroux, Ville Leino és Nyikolaj Zsergyev góljával kevesebb mint öt perc alatt elment a Flyers, sőt Scott Hartnell révén már zsebben volt a meccs. Sajnos a jégen lévő philadelphia játékosok is ezt hitték.

A kaliforniai alakulat aztán kevesebb, mint négy perc alatt szórt három gólt. De a hosszabbításban is meg lehetett volna a meccs. 3:06-nűál Douglas Murray és Kimmo Timonen révén kettős kiállítás volt, így 3 a 3 ellen játszottak a felek. Alig volt már csak vissza, amikor a Philadelphia orongot szerzett, Briere Richards elá tette aki rálőtte. A lövés lelassult Antero Niittymaki mamutján, de átcsorgott a gólvonalon. Mindenki azt hitte vége és e bravúros góllal nyert a Flyers, de a videobíró másképp döntött, sajnos a képek tanúsága szerint jogosan. Szinte az öltözőből kellett visszarángatni a srácokat, akik így már nem voltak képesek koncentrálni és szétlövésben bukták a meccset.

Aztán egy idegnyugtató siker következett Torontóban. A hazaiak valamivel többet lőttek kapura, de Leino idei hetedik, Pronger negyedik góljával, valamint Danny Briere duplájával simán nyert a csapat. Az idegileg elfáradt Szergej Bobrovszkij helyén Brian Boucher védett, tegyük hozzá kiválóan. Olyannyira elkapta a fonalat, hogy a szombati, Boston elleni idegenbeli találkozón is őt nevezte a kapuba Peter Laviolette főedző.

És mennyire bejött az edzői húzás. Boucher 28 védést mutatott be és ráadásul valami hasonló történt a TD Gardenben, mint négy nappal korábban, Philadelphiában. Ezúttal a Flyers és James van Riemsdyk szerzett előnyt, amit az utolsó harmadban Nathan Horton révén egyenlített ki a Bruins. Közben jody Shelley egy túlzott durvaság miatt még a második harmadban végleg kizártak, így a hazaiaknak hét, a Flyersnek csak két perc emberelőny jutott ezen – az amúgy nagyon sportszerű meccsen. Aztán a FLyers megint a végsőkig kiélezte. Ezúttal is Mike Richards vállalta néhány másodperccel a vége előtt, de még időben. 4:57-nél nagyszerű gólt lőtt, amellyel a Flyers megnyerte ezt a fontos keleti rangadót. Már csak azért is, mert december 1-én, Philadelphiában Tim Thomas 41 védésével a Boston lenullázta a Flyerst.

Kedden pedig, közép-európai idő szerint hajnali egykor, az év eddigi legfontosabb meccse jön. Nem csak a Keleti Konferencia, de az egész liga jelenleg két legeredményesebb csapata találkozik Phiadelphiában, ahol a Pittsburgh lesz a vendég, amely 12 meccs óta nem kapott ki, Sidney Crosby pedig 18 meccs óta pontszerző, éppen ellenünk dönthetné meg saját rekordját. Ezzel a találkozóval még foglalkozunk a meccs előtt. Elemezzük, hogy is vehetnénk el Pingvinek kedvét és sikersorozatát.

Philadelphia Flyers-San Jose Sharks 4-5 (0-1, 3-0, 1-3, 0-0, 0-1)
Gólszerző: Giroux (Carter, Coburn, 26:21), Leino (Hatnell, Timonen, 30:20), Zsergyev (Carle, Giroux, 31:09), Hartnell (Carle, Leino, 47:15), ill. Clowe (Wallin, Demers, 19:55), Demers (Heatley, 47:33), Couture (Clowe, Braun, 50:51), Pavelski (J. Thornton, ee, 51:28), Couture (szétlövésből). Kapusok: Bobrovszkij 29/33, ill. Niittymaki 31/35.

Toronto Maple Leafs–Philadelphia Flyers 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Gólszerző: Grabovszkij (MacArthur, Phanuef, 36:14), ill. Leino (Timonen, M. Richards, 11:13), Pronger (Briere, Carle, 12:32), Briere (Meszaros, O’Donnell, 32:18), Briere (Meszaros, Shelley, 37:17). Kapusok: Giguere 24/28, ill. Boucher 31/32.

Boston Bruins–Philadelphia Flyers 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
Gólszerző: Horton (Krejci, Lucic, 49:43), ill. van Riesmdyk (Giroux, Carter, 38.39), M. Richards (64:57). Kapusok: Thomas 31/33, ill. Boucher 35/36

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr632511076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása