HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Ünneplés és Flyers-vereség Raleigh-ben

2011.02.19. 13:42 PhillyFun

A Carolina–Philadelphia meccs előtt vonultatták vissza Rod Brind’Amour 17-es mezét, aki 1991 és 200 között a Flyers játékosa volt. Aztán a Mike Richards nélkül felálló Philadelphia gyenge kezdés után kikapott a Hurricanestől.

Mielőtt a találkozóról szólnánk, emlékezzünk meg Rod Brind’Amourról. A most 40 éves hokist 1988-ban a St. Louis Blues draftolta a kilencedik helyen. Abban az évben Mike Modano volt az 1/1-es, a Philadelphia pedig Claude Boivint választotta ez első körben. Brind’Amour abban az évben be is mutatkozott az NHL-ben, három szezon után tradelte a Flyers Dan Quinnel együtt, Murray Baronért és Ron Sutterért cserébe. A Flyers legnépszerűbb játékosa lett, alternatív kapitány volt Kevin Dineen és Eric Lindros mellett. 1992-ben az All Star-gálára is beválasztották. 2000-ig 633 meccsen játszott a Flyersben, 235 gólt lőtt, 366 gólpasszt adott. A legjobb szezonja az 1993–1994-es volt, ekkor 97 pontig jutott. 484 meccset játszott le anélkül, hogy egyről is hiányzott volt, ami franchise-rekord. 2000-ben Jean-Marc Pelletierrel együtt cserélte el Keith Primeau-ra Flyers a Carolinával, ahol az előző szezon végén vonult végleg vissza. 1484 NHL meccsén 452 gólt lőtt és 732 gólpasszt adott. Az NHL történetének 46. legtöbb pontot szerzett játékosa és 16. legtöbb meccset játszó hokisa. Köszöjük Rod!

Essék szó a meccsről is, amely nem indult túl jól, hiszen a kapitány, Mike Richards nem tudott korcsolyát húzni, aztán hat és fél perc alatt 2-0-ra ment el a Hurricans. Óriási erőfeszítése árán, az 55. percre sikerült utolérni a hazai csapatot. Blair Betts emberhátrányból talált be, 45 meccs után volt megint eredményes, a védő Braydon Coburn pedig másodszor volt a szezonban eredményes. A nehezen kiharcolt 2-2-es állásnak csak alig több mint két percig lehetett örülni. Jött Eric Cole – akit szerződtetni szeretett volna a Flyers – és eldöntötte a két pont sorsát. A liga legjobb idegenbeli rekordjával büszkélkedő Philadelphia így vereséget szenvedett, 2007 óta az első vereség volt az RBC Centerben. Öt egymás után győzelem után kapott ki a Flyers, a legutóbbi 18-bel ez volt csak a harmadik vereség a Carolinától. Ezúttal így néztek ki a támadósorok: Leino-Briere-Nodl, Versteeg-Carter, Carcillo, van Riemsdyk-Giroux-Hartnell, a negyedik sorban Betts-Powe, Shelley.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers rod brindamour

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr112672565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása