HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Kris Versteeg philadelphiai lett

2011.02.15. 10:44 PhillyFun

Stanley-kupa-győztest igazolt a Philadelphia Flyers. Hétfőn este a Chicago korábbi, a Toronto jelenlegi csatára, Kris Versteeg két draftjogért cserébe a Flyers játékosa lett. További részletek a hajtás alatt.

A bajnoki cím megszerzése a cél, és ennek érdekében tovább erősödött a Flyerts támadószekciója. Egy egészen kiváló jobbszélső, Kris Versteeg igazolt Philadelphiába, a Flyers a 2011-es első és harmadik körös draftjogot adta cserébe a Torontónak. A 24 éves kanadai csatár ebben a szezonban 53 meccset játszott a nem túl acélos Maple Leafsben és 14 gólja, 21 gólpassza, valamint -13-as plusz/mínusz mutatója van.

Versteeget a Boston draftolta 2004-ben. Bár játszott a Bruins AHL-es csapatában, de a nagycsapatig nem jutott el, 2007. február 3-án került Chicagóba a játékjoga. A Blackhawksban viszont bemutatkozott az NHL-ben, első évében 13 meccsen 2+2-ig jutott. A 2008–2009-es szezonban 78 találkozón 53 pontot (22+31), egy évvel később eggyel több meccsen 20+24-ig jutott. A tavalyi playoffban 22 meccsen 6 gólja, 8 gólpassza és +14-es plusz/mínusz mutatója volt.

Paul Holmgren általános igazgató és Peter Laviolette edző is dicsérte a csatárt, Laviolette még elmondta, hogy a Tampa ellen könnyen lehet, hogy Mike Richards és James van Riemsdyk mellett fog játszani Versteeg. A Toronto egyébként van Riemsdykot is meg akarta szerezni, de ez szerencsére nem sikerült. „Kitartó srác, aki nagyon sokat tud a jégkorongról és sokat tud segíteni nekünk, több pozícióban is képes megállni a helyét.”

Bár a kereskedés február 28-án zárul, szinte biztos, hogy más nem érkezik Philadelphiába. Bár Laviolette a Carolina csatárát Eric Cole-t szerette voltna, de őt a Hurricanes nem engedte, mert playoffba szeretne jutni és ehhez szüksége van Cole-ra. Versteeg 3,083 millió dollárt keres a szezonban, így még belefért 3,6 milliós szabad fizetési plafonban. A csatárnak 2012-ig szóló szerződése van, utána válik RFA-vá. Versteeg egyébkén a tavalyi Stanley-kupa döntőben valamennyi meccsen játszott a Flyers ellen, 2 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott. Reméljük sok, ehhez hasonló gólt lő Philadelphiában is.

2 komment

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers kris versteeg

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr802662434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SweFan 2011.02.15. 22:46:31

hááát nem igazán tudom,hogy nevessek vagy sírjak...mikor fog a Flyers egy normálisat draftolni...ha idén nem lesz stanley akkor kb az elkövetkezendő 5-7 évben nem számíthatunk túl jó dolgokra...egyre dráguló fiatalok,még drágább "középkorúak" és drága öregek,mindeközben nincsenek normális draftjogaink...ez azért nem túl jó.Az utolsó első körös draftunk ha jól tudom az JVR volt...

SweFan 2011.02.15. 22:47:33

de üdvözölkük Kris-t,reméljük a legjobbakat,HAJRÁ FLYERS!!!!
süti beállítások módosítása