HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Faryd Mondragon Philadelphiába igazolt

2011.01.20. 18:23 PhillyFun

A 39 éves Faryd Mondragon a Philadelphia Union kapusa lett, a Caliban született kapus 13. klubcseréjét csütörtökön jelentették be. Érkezett még egy kolumbiai és a draftosokkal együtt kialakulóban a 2011-es MLS-keret.

Faryd Mondragon 1971. június 29-én született Caliban és a helyi Deportivo volt az első klubja. Európában a Real Zaragoza, a Metz, a Galatasaray és 2007 óta az FC Köln kapuját őrizte, miközben 50-szer a válogatottban is szerepelt. A kölni szerződése december 31-én járt le, amelyet nem hosszabbítottak meg. A Union pedig nem titkoltan feltétlen szerett volna erre a posztra igazolni.

Mondragón mellett a 25 éves Carlos Valdés is Philadelphiában folytatja. A 25 éves védő legutóbb a hazai Santa Fe játékosa volt. Tagja volt a 2005-ös U20-as vb-n szereplő kolumbiai válogatottnak, a felnőttek között 2008 óta négy meccsen játszott és egy gólt lőtt.

Nem számoltunk még be az MLS Superdraftról, amelyet január 13-án tartottak Baltimore-ban. A Philadelphia mindhárom körben ötödiknek választhatott az ifjú tehetségekből. Elsőnek (5. helyen) a 19 kapus, Zac MacMath nevét jelentették be, aki a Maryland Terrapinsban szerepelt legutóbb. Tavaly nyáron az Evertonnal is készülő kapus 22-szeres U17-es és négyszeres U20-as válogatott.

A második körben (23.) a 22 éves Michael Farfan érkezett a North Carolina Tar Heels egyetemi csapattól. A középpályás 2005-ben szerepelt az amerikai csapattal az U17-es vb-n, utolsó egyetemi évében a Los Angeles Legends és az Ogden Outlaws csapataiban is szerepelt, amelyek az észak-amerikai focipiramis negyedik osztályának felel megfelelő USL Premier Development League-ben indulnak. A harmadikban pedig (41.) az elefántxcsontparti születésü Levi Houapeu-ra esett a választás, akit tavaly az America East év csatárának választottak. Egy jó hír még a csapattal kapcsolatban. A Bimbo négy évre szóló, 12 millió dolláros szerződést kötött a Grupo Bimbo élelmiszeripari céggel.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci mls philadelphia union

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr272600727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása