HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Central Parkban edzett a Philadelphia Flyers

2011.01.18. 21:20 PhillyFun

Kicsit elmaradtunk a posztokkal az utóbbi napokban, így hozta az élet. De most pótolunk. Nézzük elsősorban kelet legjobb hokicsapatát. A Flyers egy csúnya vereségbe futott bele Bostonban, hét kapott gól. Aztán egy sima és egy majdnem olyan siker Atlantában és New Yorkban. Az utolsó tíz meccsből kilencet idegenben játszott a Flyers, hatot megnyert. Szép volt fiúk!

Menjünk időrendi sorrendbe. Lőttünk öt gólt a liga talán legjobb kapusának, Tim Thomasnak, de közben kaptunk egy hetest. Mindet Brian Boucher. Legyünk azért igazságosak, sok nem az ő lelkén száradt. A védelemből Matt Carle -3-as plusz/míniuzs mutatóval zárt és Danny Briere is, aki gólja és gólpassza miatt a harmadik legjobb játékosnak választottak ezen a találkozón. A harmadik harmadban ment el a hajó. Ekkor öt gólt kaptunk. Ráadásul a második és a harmadik játékrész elején – előbb a 45., majd a 38. másodpercben – gólt szerzett a Boston. Briere ezen a találkozón egyébként a 23. gólját lőtte.

Aztán az Atlanta ellen a huszonnegyediket. Sikerült talpra állni és sima siker következett az idén különösen jól szereplő Thrashers otthonában. A magyar NHL-szakértők pápája, S.I korábban egy meccsen az emlegette, hogy nincs néző Atlantában, nos 15 081 volt ezen a meccsen is. Igen is érdekli az embereket Georgia-ban is jégkorong. Na persze, elképzelhető, hogy éppen a Flyers miatt váltottak ennyien jegyet. Mindenesetre a második harmadban 3:20 alatt négy gól esett, igazságosan elosztva, majd a harmadik húsz percben jött a Flyers: Briere, Giroux és Carter. Három gól és sima siker a végére.

Vasárnap játszott legutóbb a Philadelphia, de a New York-i meccsét egy igazi látványosság előzte meg. A csapat a Central Parkban felállított jégpályán edzett, mert a Madison Square Garden egyéb rendezvények miatt éppen foglalt volt. Persze az NHL kamerái sem mulasztottak el az eseményt, így a Philly rajongói sem. Így készült a Flyers:

Na aztán jött a meccs és egy újabb idegenbeli siker. Méghozzá úgy, hogy már 3-0 volt a Flyers javára. Carter, Leino, Richards lötték a gólokat, a fentebb szapult Matt Carle két gólpasszt adott. Megint Boucher védett, méghozzá remekül, 34 lövést fogott, ami igazán szép teljesítmény. A New York-i Sean Avery ahogy szokott, bunyózott egy kicsit, de emberére talált Carle-ban. A Rangers játékosok a meccs utáni nyilatkozatokban azzal is elégedettek voltak, hogy legalább 0-3-ról sikerült élessé tenni a meccs végét. Szerdán jön a Washington, Philadelphiába.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr42594285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása