HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Bosszantó vereség után könnyed győzelmet aratott a Sixers

2010.12.07. 02:13 tomeeefromvp

Két győztes meccset követően annak reményében utazott Atlantába a Philadelphia hogy meglepetést okozva javítson borzalmas idegenbeli mérlegén.

Az áhított sikert végül nem sikerült elérni, holott a Sixers a meccs elejétől kezdve irányította a játékot, végig vezetett a csapat, az utolsó negyedben azonban egy hatalmas összeomlásnak köszönhetően (13 pontos előnyben volt a Philly, majd az utolsó 8 és fél percet 21-3-ra nyerte az Atlanta) a végén a Hawks örülhetett. A gárda legeredményesebb játékosa Elton Brand volt a maga 16 pontjával, mellé még 14 lepattanót is összeszedett. Iguodala gyenge napott fogott ki, 12 mezőnykísérletéből mindössze 3 volt sikeres, 10 pontot azért összekaristolt 8 gólpassz és 8 pattanó kíséretében. Jrue Holiday és Lou Williams közül ezúttal utóbbi volt jobb formában, a kispadról 12 ponttal és 6 gólpasszal segítette csapatát.

Evan Turner az utóbbi meccseken nyújtott szenvedése után szintén a kispadról kényszerült beszállni, ez a szerepkör pedig ínyére volt, 11 pontot tett le az asztalra, miközben a helyén kezdő Jodie Meeks sok vizet nem zavart, és a meccs végén ő ejtette el azt a bedobott labdát, amiből még egyenlíthetett volna a csapat. A másik oldalon a Joe Johnson kiesésével több szerepet kapó, és remek formát mutató Marvin Williams ezúttal is elemében volt, 22 pontja a legtöbb volt a Sólymok közül. Mellette még a 6. ember szerepét betöltő Jamal Crawfordot (15 pont, 4 gólpassz), és a palánk alatt munkálkodó Al Horfordot (15 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz) érdemes kiemelni.

A szívfájdító vereség után hazai pályán a Charlotte Bobcats következett. A forgatókönyv hasonló volt, annyi változással hogy ezúttal a zárást sem szúrta el a Sixers. A meccs az első negyedben eldőlt, amikor Jordan Meeks alig több mint 5 perc alatt 6 triplát behajítva 21 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Meeks villámgyorsan elért 20 pontjával beállította Allen Iverson arénarekordját az 1. negyedben szerzett pontok kategóriájában. Rajta kívül ismét Elton Brand volt “harapós” kedvében, 15 pont és 10 pattanó állt a neve mellett a végső dudaszó eljövetelével, ezzel az utolsó 4 meccsen 3. dupla-dupláját teljesítette. Iguodalának (15 pont, 5 pattanó, 7 gólpassz) és Holiday-nek (15 pont, 7 gólpassz) is kijött a lépés, és a kispadról Thaddeus Young 20 pontja is rendkívül fontos volt. A Bobcats vezérei Boris Diaw és Stephen Jackson voltak, az All-Star kiscsatár Gerald Wallace nem volt csúcsformában, mindössze 8 pontot sikerült összehoznia.

Hogy mi jön ezután? A következő 6 meccséből 5-öt hazai pályán vívhat a Philadelphia, bár ezek közül az LA Clippers elleni ütközet kivételével egyik sem tűnik sétagaloppnak (Cleveland, Boston, New Orleans, LA Lakers), utána pedig egy rendkívül hosszú és kemény idegenbeli túra veszi kezdetét, ami egészen január elejéig tart...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr142498548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása