HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Szergej Bobrovszkij a hónap újonca

2010.12.03. 13:01 PhillyFun

Vannak olyan vereségek, amelyeket a szurkolók könnyen megemésztenek. A Boston elleni 0-3 is ilyen volt, annak ellenére, hogy a Flyers sorozatban harmadszor kapott ki. Szombaton jön a Devils, van miért visszavágni. Hírek a csapatról.

Tim Thomas elképesztő szezont produkál. A Boston kapusa 17 meccséből 13-at megnyert és a Philadelphia ellen is elképesztő bravúrokat mutatott be. Hiába próbálkoztak a Flyers-játékosok 41 lövéssel, nem lehetett gólt lőni Thomasnak. Egy nappal később a Tampa Bay is megtapasztalhatta ugyanezt. Igaz, egyszer betaláltak, de a bostoni 37 szer védett, miközben a Bruins nyolcat szórt.

Tehát ezt a vereséget gyorsan feledni kell és a Devils elleni szombati hazai meccsre kell koncentrálni. Van miért visszavágni, hiszen néhány napja hasonló attakot élt át a Devils is, mégis kihúzta a szétlövésig, amelyet aztán meg is nyert. Ráadásul a New Jerseyt mostanában mindenki agyba-főbe veri. Csütörtökön a Montreal 5-1-re nyert Kovalcsukék ellen.

Néhány érdekesség. Forbes gazdasági magazin szerint a Philadelphia Flyers a hatadik legértékesebb franchise az NHL-ben, a lap 301 millió dollárra taksálja az együttest, míg a legelőkelőbb helyre a Toronto Maple Leafs került 550 millióval.

Szergej Bobrovszkij lett november hónap legjobb újonca. A Flyers kapusa a Carolina-csatár Jeff Skinnert és a Colorado-védő Kevin Shattenkirköt előzte meg. Bobrovszkij az előző hónapban 11 meccsen védett, melyből hetet nyert vele a csapat, ötször csak egy-egy gólt kapott. Calder Memorial Trophyt, azaz a legjobb újoncnak járó díjat még sosem nyerte philadelphiai, 1972-ben Bill Barber, 1987-ben Ron Hextall volt jelölve, de előbb Steve Vickers, utóbb pedig Luc Robitaille lett a legjobb.

Éppen egy éve, hogy Peter Laviolette átvette a Flyers irányítását John Stevenstől. Azóta 83 alapszakasz meccset játszott vele a csapat, amelyből 43-at megnyert, 31-et elveszített és kilenc ért véget hosszabbítás után vereséggel. Ami még a számoknál is fontosabb, a Stanley-kupa döntőjébe vezette a Philadelphiát.

1 komment

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr752490437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddyde 2010.12.03. 16:54:45

Egy kis odafigyeléssel meglesz idén is legalább a konferenciadöntő, onnan meg már csak egy ugrás a Stanley cup final!
süti beállítások módosítása