HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Zsergyevnek több jégidőre lenne szüksége

2010.10.13. 12:39 PhillyFun

Remekül kezdte a Philadelphia Flyers a szezont, két győzelme mellett egy hosszabbításban elszenvedett veresége van. Eddig még pont nélkül áll az egyik legerősebb nyári szerzemény, az előszezont öt góljával legeredményesebb Nyikolaj Zsergyev.

Az orosz csatár eddig átlagban 12 perc és 34 percet töltött jégen, ami a 19 eddig pályára lépett játékost tekintve csak a 14., a csatárok közül pedig a legkevesebb. Zsergyev egyelőre a harmadik sorban kapott helyet, sem gólt, sem pedig gólpasszt nem jegyzett eddig és mindössze három lövése van.

„Bizonyos, hogy több jégidő kell neki. – mondta Peter Laviolette edző – Keressük a legjobb megoldásokat a támadásban és az emberelőnyös szituációkban is, hogy a legeredményesebb legyen a csapat.”

Zsergyev mindössze 1:10-et játszott a Colorado elleni meccsen előnyben. James van Riemsdyk nagyszerűen kezdte karrierje második szezonját, még Ville Leinót is kiszorította a sorból. Ennek ellenére az első három meccs 13 lehetőségéből csak egyszer született gól emberelőnyből. Laviolette még hozzátette, egészséges versenyszellem van a játékosok között, mindenkinek lehetősége van, ha jobb teljesítményt nyújt, előrébb kerüli. „Jó, hogy így van, hiszen ettől a helyzettől mindenkiben buzog a bizonyítási vágy, hogy minél több időt kapjon, a power play játékban is. Nem hiszem, hogy rosszul csináljuk eddig.”

Néhány érdekesség még a csapat házatájáról: Chris Pronger, Jeff Carter és Blair Betts is kihagyta a keddi edzés, ahogy Laviolette mondta, mindhárman karbantartáson vettek részt. Jelenleg Betts és Matt Carle a legjobb a plusz/mínusz mutatókban (+3). A Tampa csütörtökön három egykori Flyers-játékossal érkezik Philadelphiába. Simon Gagne mellett Steve Downie és Randy Jones is egykori csapata ellen készül. A Flyers eddig 43,9 százalékban hozza el a korongokat a bedobásoknál, ami a ligában csak a 27. legjobb eredmény. Carter (14), Briere (13) és van Riemsdyk (10) vezeti a kapura lövéseket a csapat házi listáján.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr822368493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása