HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Coloradót verte a Flyers

2010.10.12. 12:21 PhillyFun

Három meccs után a második győzelmét szerezte meg a Philadelphia Flyers az NHL hétfői játéknapján. A Wells Fargo Centerben, az első hazai meccsen 4-2-re nyert a csapat.

Szergej Bobrovszkijjal nem tud kikapni a csapat. A hatvan perc alatt összesen 25 lövést fogott meg a fiatal orosz, aki a második sikerét aratta. Claude Giroux nyitotta a gólok sorát, és ahogy az első találata, ez is emberhátrányból esett, Dan Carcillo azért volt kénytelen kiülni a büntetőpadra, mert elcseréltük magunkat, egyszerre túl sokan voltak a jégen. Aztán öt perccel később megint emberhátrányban szerzett korongot a Flyers, egész pontosan Jeff Carter és bár a büntetés letelt, megint egy nagyszerű kiugrásból a denveri védők hibájából született a második találat.

A második harmadban nagyon szép védései voltak Bobrovszkijnak, egyedül a fiatal Brandon Yip lövését nem tudta megfogni. Aztán 3-2-re jött fel az Avs, Milan Hejduk lövése éppen csak átcsorgott Bobrovszkijon, akkor vette észre, amikor a korong már túljutott a gólvonalon.

Elképesztő helyzetek maradtak ki mindkét oldalon, majdnem egyenlített a Colorado, de Jeff Carter második gólja eldöntötte a meccset, a végén Darroll Powe az üres kapuba is betalált. A közönség külön ovációval köszöntötte, amikor a pálya fölött megjelent a Keleti Konferencia Bajnoka transzparens. A siker azért is különleges, mert a Philadelphia 2002. december 27-e után először verte a Coloradót.

Chris Pronger az első két kihagyott meccs után most jégre lépett, de lehet, hogy megint hiányozni fog. Bár több mint 20 percet töltött a jégen, most megint egy hetet pihennie kell az NHL egyik legjobb védőjének. A kapus Michael Leighton a héten kezdi el a rehabilitációt, de ahogy Bobrovszkij véd, addig nincs oka aggodalomra a Flyers-szurkolóknak, akik megint varázslatos hangulatot varázsoltak a Wells Fargo Centerbe. Egészen pontosan 19 652-en figyelték a helyszínen a meccset, ami a franchise történetének 43. hazai szezonnyitó összecsapása volt, és ez volt a 25. győzelem.

Nézzük hogy dolgoztak a sorok ezen a meccsen. Ahogy írtuk Bobrovszkij 25 lövést fogott meg a 27-ből. A nevek után zárójelben a gól+gólpassz, plusz/mínusz mutató, a büntetőperc és a lövések száma olvasható. Csatársor: 1: Carcillo, Richards, Carter (2+2, +5, 4 perc, 12 lövés). 2: Hartnell, Briere, Leino (0+0, -5, 2 perc, 13 lövés). 3: van Riemsdyk, Giroux, Zsergyev (1+1, +2, 0 perc, 5 lövés). 4: Shelley, Betts, Powe (1+1, +2, 0 perc, 1 lövés). Hátvédek: 1: Coburn, Timonen (0+0, +1, 0 perc, 2 lövés). 2: Carle, Meszaros (0+0, +1, 0 perc, 3 lövés), 3: Pronger, O’Donnell (0+0, +2, 0perc, 2 lövés). A meccs további statisztikái itt olvashatók.

Legközelebb csütörtökön a Tampa Bayt fogadja a csapat. Érdekes meccs lesz, hiszen először játszik egykori társai ellen Simon Gagne, aki 664 meccset játszott 1999 óta a Philadelphiában. Most a fizetési plafon miatt kellett tőle megválni. Első meccsén nem szerzett pontot a Tampában, de Steven Stamkos már három, Steve Downie kettőnél jár, a Lightning az Atlantát verte az első meccsén 5-3-ra.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr592365071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása