HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Eddig hibátlan az amerikai kosárlabda-válogatott

2010.08.31. 22:00 PhillyFun

A törökországi világbajnokságon mindhárommeccsét megnyerte az Egyesült Államok, amelyben Andre Iguodala, a vb egyetlen philadelphiai résztvevője főszerepet játszik.

Az első játéknapon a horvátokat intézte el a Team USA-B-re keresztelt csapat. Utalva ezzel arra, hogy egyetlen igazi sztár sincs csapatban, hiszen a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes gárdából csak az edző, Mike Krzyzewski maradt.

Ott van viszont Andre Iguodala, a Sixers kettes poszton bevethető shooting guardja, aki mindhárom meccsen remekül játszott. A horvátok elleni 106-78-as győzelemből 5 ponttal, három lepattanóval és ugyanennyi labdaszerzéssel vette ki a részét, kezdő volt, 14 percet játszott.

A második meccsen a másik volt Jugoszláv-tagállamot, Szlovéniát intézték el. Az Egyesült Államok 99-77-re nyert, Iguodala ezúttal 21 percet töltött a pályán, 11 pontja Durant 22-je után a második legtöbb volt. Emellé még 3 lepattanó és egy labdaszerzés került a neve mellé.

Nagyon nehéz volt a brazilok elleni meccs, de ez is meglett. A félidei hárompontos hátrányt a harmadik negyedben sikerült ledolgozni. Érdekesség, hogy az utolsó játékrészben mindkét csapat csak 9-9 pontot tudott dobni, nagyon rosszul játszott mindkét csapat. Iguodalának csak 3 pont jött össze, de öt labdátt szerzett és 5 lepattanót gyűjtött. Ezen a meccsen Kevin Durant, az Oklahoma csatára villogott. 27 pontot szórt és 10 lepattanót szerzett. Az amerikai válogatott legközelebb szerdán, Irán ellen játszik.

Szólj hozzá!

Címkék: sport vb kosárlabda andre iguodala

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr172262776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása