HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Hazatért a Philadelphia Union

2010.06.28. 19:01 PhillyFun

Két hét szünet után folytatódott az amerikai profi labdarúgó-bajnokság. Amíg a futballhősök Dél-Afrikában harcoltak és buktak el Ghána ellen, addig Philadelphiában ünnepeltek hétfőn. Megnyílt Chesterben, Philadelphia elővárosában a PPL Park. Az első vendég a tavalyi újonc, a Settle Sounders volt.

Mielőtt magáról a meccsről szólnánk érdemes néhány szót említeni a létesítményről. Az építkezős 2008-ban kezdődött és összesen 120 millió dollárt emésztett fel, amelyből 30 milliót Delaware megye, 47-et pedig Pennsylvani állam dobott össze. A stadion a South Philadelphia Sports Complextől nem messze, de a Delaware folyó másik oldalán, a Commodore Barry Bridge tövében helyezkedik el. Idén februárban a PPL Corporation 11 évre 20 millió dollárt fizetett a névhasználatért. A stadionban – amely az Union mellett a női profi labdarúgó-bajnokságban induló Indenpendence otthona is lesz – 18 500 néző fér el.

Természetesen teltház, egészen pontosan 18 755 néző fogadta a nyitómeccsen a Seattle Sounderst. Bár Pat Noonan a 44. percben a vendégeknek szerzett előnyt és ezzel lőtte a új stadionban az első gólt, a második félidőben fordított a Union. Előbb Sábastien Le Toux tizenegyesből egyenlített, majd előbb Fred a 79. percben és Danny Mwanga a 84-ikben volt eredményes. A siker már csak azért is nagy dolog, mert az ellenfélnél olyanok szerepeltek a csapatban, mint a korábbi válogatott kapus Kasey Keller és a svéd Fredrick Ljungberg. Ezzel a sikerrel a csapat még mindig utolsó a keleti konferenciában, ugyanis 10 forduló után ez volt csak a második győzelme.

Szombaton a lányok is pályára léptek. A Womens Professional Soccer League hétvégi fordulójában az Independence elsősorban Amy Rodriguez két góljával 3-2-re verte a Washington Freedomt, ezzel hat lejátszott meccs után egy pont hátránnyal a második helyen áll a a Gold Pride mögött. Rodriguez ezzel a két góllal már hatnál jár ebben a szezonban. Az Independence szerán az Atlantával játszott 2-2-öt, legközelebb július 4-én a Bostonnal játszik.

Philadelpia Union-Seattle Sounders 3-1 (0-1)
Chester, PPL Park, 18 775 néző.
Philadelphia: Seitz – Arrieta, Califf, Harvey, Fred (Okugo), Miglioranzi, Salinas, Torres (Jacobson), Le Toux, Moreno, Mwanga (Zimmerman).

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci mls philadelphia union

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr772116728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása