HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Sixers elcserélte Samuel Dalembertet

2010.06.18. 12:34 PhillyFun

Ed Stefanski klubigazgató csütörtökön közölte, hogy Dalembert a Sacramento Kings játékosa lesz, cserébe Spencer Hawes és Andres Nocioni lett a Philadelphia 76ers kosarasa.

Talán sok szurkoló számára rossz hír és őszintén Dalemebert sem örült, amikor megtudta, hogy a következő szezont már Kaliforniában kezdi. Csütörtökön egyezett meg Ed Stefanski philadelphiai és Geoff Petrie, a Sacramento Kings igazgatója a cseréről. A klubcserében talán az is szerepet játszott, hogy a haiti születésű, kanadai kosarasnak jövőre járt le volna a szerződése, és ebben a szezonban 12,7 millió dollár fizetést kellett volna neki adni. Dalembert a legutóbbi szezonban mind a 82 meccsen játszott, 80-szor volt kezdő. 8,1 pont/meccses, 9,6-os lepattanó átlaggal zárta az alapszakaszt.

Két érkező egyike sem érezte jól magát Sacramentoban, így mindketten örülnek a klubcserének. Spencer Hawes 22 éves center – az egykori NBA-játékos, Steve Hawes unokaöccse. A 216 centis és 111 kilós játékost 2007-ben az első kör 10. helyén draftolta a Kings. Ez volt a harmadik szezonja és 10 pontos átlagot ért el, 5,5-ös lepattanó átlaggal. A Washington Huskiesban játszott az egyetemi évei alatt, 2007-ben a Pac-10 első csapatába választották.

A 30 éves argentin Andres Nocione alacsony csatár/erőcsatár pozícióban alkalmazható. Játszott Spanyolországban is, a Tau Ceramica és a Manrese csapataiban. Tagja volt a 2004-es olimpiai bajnok és a 2008-as bronzérmes argentin válogatottnak. 2002-ben világbajnoki ezüstérmet nyert. Nem draftolták, 2004-ben került az NBA-be, a Chicago Bulls játékosa lett. Csak ebben a szezonban nem sikerült 10 pont fölé tornázni az átlagát, de karrierje során így is 11,3 pont/meccsnél tart, 4,7 volt a lepattanó átlaga.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kosárlabda nba samuel dalembert andrés nocioni spencer hawes

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr232091152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása