HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Michael Leighton kezd a második meccsen is

2010.05.31. 20:14 PhillyFun

Kedden, közép-európai idő szerint hajnali kettőkor folytatódik a harc a Stanley-kupáért. Ville Leino focizott egy kicsit, Laviolette szerint a bulikban feltétlen javulni kell, mert akár ez is döntő lehet. Az biztos az első meccsen lecserélt Leighton kezd a kapuban a második összecsapáson is.

Már csak néhány óra és a Philadelphia javíthat az első meccsen elszenvedett 6-5-ös vereségen. Véleményem szerint nem volt rosszabb a csapat, de a harmadik harmadban keményebben harcolt a Chicago, ezért nyerték az első meccset.

A szakvezetés az elemzéssel töltötte az azóta eltelt időt. Magam is próbáltam elemezni a látottakat és a következőkre jutottam.

1.) Ahogy a Chicago nyert egy góllal, nyugodtan nyerhettünk volna mi is

2.) Azok a lövések, amiket Leighton a Montreal ellen megfogott, azok most rendre bementek, igaz ugyanez mondható el Antti Niemi teljesítményéről is.

3.) Sokkal több kell az első sortól. Richards, Gagne, Carter nagyon halovány volt, de itt is vissza lehet utalni az ellenfélre, Toews, Kane sem termelte a pontokat szerencsére.

4.) Marian Hossát meg kell fogni. A szlovákon érezhető, hogy nem akar abba csúfságba esni, hogy egymás után három Stanleyt bukjon el. Nagyon ment, hihetetlen kemény és emellett kreatív is volt. Elég hozzá, hogy az idei rájátszásban két asszisztnál többje csak egyszer volt.

5.) Most mát tényleg jó lenne nem csak a penalty killingben erősnek lenni, hanem az emberelőnyöket is jól kihasználni. Az első meccsen csak nekünk volt. Négy, de csak egyből jött össze a gól. (A képen Leino és Leighton focizik egy kicsit a United Center folyosóján)

6.) Figyelni kell, nagyon, mert a Chicago második és harmadik sora is nagyon jó, nagyon erős. Az nagyon szép, hogy a korábban 13 meccsen pontszerző Jonathan Toewst levettük, de vannak ott mások is, például Tomas Kopecky.

A statisztikák elmaradhatatlanok. Nézzünk egy érdekesset. A korábbi 70 bajnoki döntőben csak 16 csapat tudott nyerni az elveszített első meccs után. Az egyik ilyen az 1974es Flyers volt.

A Sport TV ezt a meccset is hajnali kettőtől élőben adja. Akinek nincs rá lehetősége kattintson ide, vagy ide ahol, számos link közül válogathat. A meccs előtt, közben és végén várom a véleményeket. Jól megvitatjuk majd, ha lesz ilyen. GO FLYERS!

Akárhogy is végez a csapat, a szezon után négy posztban (kapusok, hátvédek, csatárok, szakmai stáb) bemutatjuk az idei hősöket. Mert akármi is lesz a végeredmény, ez már hőstett.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr912045773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása