HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Így vertük ki a New Jerseyt

2010.04.24. 17:14 PhillyFun

Nagyszerű sorozatban vertük a New Jersey Devilst. Elemezzük, mik voltak a siker legfontosabb momentumai. A hajtás alatt az öt meccs videója is megtekinthető.

Hogyan jutottunk el a Keletei-főcsoport elődöntőjébe? Ránézésre nagyon könnyen, viszont elemezve az elmúlt öt meccset az derül ki, hogy nagyon nehéz csata volt és talán főleg azért, mert a Flyerst komoly sérülések tizedelték, leginkább az ötödik meccs előtt.

De menjünk sorba. Az öt meccs alatt, csak egyszer lőtt a Devils kettőnél több gólt. A második találkozón, amit aztán 5-3-ra meg is nyert. Egyszer két, kétszer egy, egyszer pedig egyetlen gólra sem volt képes. Ez két dolgot jelent. Először is szenzációs volt a FLyers védelme, másodsorban pedig, hogy remekül dolgozott a speciális egység.

Az első meccs videója:

Kezdjük hátulról az elemzést. Az öt meccsen 15 gólt lőttünk, és csak 9 gólt kaptunk, ami elsősorban Brian Boucher nagyszerű sorozatának köszönhető. Boucher a szezonban október 25-én kapott először bizonyítási lehetőséget, négy gólt kapott a San Josetől. Novemberben csak négy meccset kapott, majd Ray Emery helyett decemberben 11 meccsen védett. Január 3-án az Ottawa ellen volt kezdő, de megint öt gólt kapott. A szurkolók is legyintettek, Peter Laviolette is erős kritikákkal illette.

A második meccs videója:

Aztán február végén Emery és az első számú kapus, Michael Leighton is megsérült, sőt az egy meccsen bemutatkozó Johan Backlundot is egyből elveszítette a csapat. Így aztán Boucher végig védte az alapszakasz hátralévő részét, belejött és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy sikerült kiharcolni a playoffot. Amit azóta produkál, az viszont zseniális. Érdemes ennek bizonyítására a statisztikáit megmutatni. Az alapszakaszban 0,899 volt a védéshatékonysága, a rájátszásban 0.940. A kapott gól/meccsben pedig 2,76-tal szemben az elmúlt öt meccse csak 1,59. Egy-egy shutoutja volt 33, illetve 5 meccsen. Ez utóbbi hozta a Flyers továbbjutását.

A harmadik meccs videója:

A sorozat előtt a tekintélyes The Hockey New című szaklap úgy vélekedett, hogy a kapusposzton, illetve Mike Richard teljesítményétől függhet a végeredmény. A kapusokat kielemeztük, az egészen kivételes képességű Martin Brodeurnak végül nem sikerült megszerezni karrierje 100. palyoff-győzelmét, ami állítólag annyira megviselte a Devils ketrecőrét, hogy a visszavonulás gondolatával foglalkozik.

A negyedik meccs videója:

Mike Richards is mindent elkövetett a sikerért, hiszen a párharc legponterősebb játékosa lett, öt meccsen 2 gólt lőtt és 6 gólpasszt adott. A legjobb góllövő pedig a fiatal újoncunk, Claude Giroux lett, négyszer volt eredményes.

Az újabb döntő ok, hogy Jeff Carterrel sokkal hatékonyabb lett a Flyers támadó alakulata. 25 éves csatárunk az utolsó meccsen sérülés miatt nem léphetett jégre, éppen Giroux helyettesítette őt a sorban. Carter kicsit visszafogott volt, hiszen csak négy ponttal tudta segíteni a csapatot, de a negyedik meccsen éppen ő lett meccs legjobbja, 2+1-gyel zárt. Nem csak ő, hanem Sam Gagne is kiesett, könnyen lehet, hogy rájuk több hétig nem számíthat a Flyers.

Az ötödik meccs videója:

A védelem és a speciális egység diadala is volt ez a sorozat. A rájátszásban 32-szer került emberhátrányba a csapat, de csak négy gólt kapott, 87,5 százalékos teljesítménye a negyedik legjobb eddig a legjobb 16-ból. Ehhez kapcsolódik, hogy ennek az egységnek az egyik legjobbja, Ian Laperriere szemsérülést szenvedett az utolsó meccsen, reménykedünk a felépülésében. Az emberelőnyökből pedig a harmadik legjobban vesszük ki a részünket, 29 lehetőségnből nyolcszor lőttünk gólt.

A végén azért a védelmet is dicsérni kell. Chris Pronger öt meccsen, két góllal öt pontot hozott össze, a speciális csapattal két gólt lőtt és négy gólpasszt adott. Kimmo Timonen három gólpasszal segített a csapatot. Kérdés mi lesz Laperriere-rel, Carterrel, milyen hosszú a sérülésük, sok múlhat kettejük hiányától, vagy szereplésüktől. Nem lesz egyszerű a folytatás sem, jelen állás szerint a Washington Capitals következik.

4 komment

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr901948305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MPeti_87 2010.04.24. 22:52:33

hello, Flyers-fan here :)

Boucher a párharc legjobbja nálam, Giroux-ra nagy szükség lesz, ha Cartert pótolni kell, én bízom benne, hogy megszorongatjuk Ovechkinéket, végülis a POban bármi lehet...

SweFan 2010.04.26. 18:51:03

Azt írják Carter többet nem tud jégre lépni a szezonban és Gagne pedig csak a főcsoport döntőbe esetleg.
Ugyhogy muszály kiverni a Caps-t!!!

TAP 2010.04.27. 03:10:00

Sziasztok!
Tök jó az oldal és esküszöm nem szóltam volna, de már másodszor látom, hogy Giroux újonc. Pedig nem max. fiatal, de leginkább másodéves.
@SweFan: lehet, hogy a penst kell kiverni...

PhillyFun · http://phillysport.blog.hu 2010.04.27. 09:19:09

@TAP: Valóban igaz. Tavaly több mint 25 meccse volt, így tényleg nem az. Köszi, hogy szóltál.
süti beállítások módosítása