HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Dalembertet a jótékonyságáért tüntették ki

2010.04.19. 20:16 PhillyFun

A Sixers centere a J. Walter Kennedy Citizenship Awardot vehette át. A haiti születésű játékos a hazjában történ földrengés után 100 ezer dollárral segítette a UNICEF-et.

Samuel Dalembert 1981-ben, Haiti fővárosában Port-au-Prince-ben született. 14 éves korában vándorolt át családjával Kanadába, Montrealba. Három éve kapta meg a kanadai állampolgárságot, a pekingi olimpián már kanadai színekben versenyzett.

2007-ben alapította meg a Samuel Dalembert Foundation-t, az alapítvány azóta is segíti egykori hazájában tevékenykedő Vörös Keresztet és a gyermekélelmezési központot. Dalemebert egy iskolát is működtet Haitin, amely a gyermekek fejlődését a sportban és tanulásban hivatott elősegíteni.

Azzal érdemelte ki a díjat, hogy a földrengés után személyes vagyonából ajánlott fel százezer dollárt a földrengés károsultjainak megsegítésére.

A Sixers centerét 150, a profi kosárlabdával foglalkozó újságíró szavazott meg, a döntőben Charlie Villanuevát (Detroit Pistons), Ronny Turiafot (Golden State Warriors) és Adonal Foyle-t (Orlando Magic) előzte meg.

Samuel. Köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: sport kosárlabda nba samuel dalembert

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr281935338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása