HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Vereséggel búcsúzott az alapszakasztól a Sixers

2010.04.15. 13:46 PhillyFun

Az NBA alapszakaszának zárómeccsén a tavalyi nagydöntős, az Orlando Magic otthonában kapott ki a Philadelphia 76ers. A gárda ezzel keleten a 13. helyen, 27 győzelemmel és 55 vereséggel zárt.

Ahogy a Memphis ellen, úgy az Orlando elleni találkozón is Marreese Speights zárt a legjobb eredménnyel. A 22 éves újonc 23 pontot dobott és nyolc lepattanót szedett össze. Az egyik reménységünk 8,6 pontos átlaggal zárta a szezont.

Gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a meccse, a Magic 17 ponttal húzott el. Hiába hoztuk a második és a negyedik játékrészt, a Jameer Nelson és Vince Carter vezényelte Orlando magabiztosan nyert és lett második Keleten. Idén mind a négyszer a Magic legyőzte a Sixerst.

A Sixers szurkolói 2007 után maradnak megint playoff nélkül. Sokan reménykednek azonban abban, hogy a fiatal csapatunk jövőre megismételheti a 2001-es bravúrt, amikor keleti elsőként az NBA-nagydöntőig sikerült a menetelés, ahol aztán a Lakers jobb volt.

A szezont Andre Iguodala zárta a legjobb eredménnyel, 17,1 pont volt a meccsátlaga, őt Louis Williams (14,0) és Allen Iverson (13,9) követte. Thaddeus Young 13,8-al megint remek szezont zárt. A másik újoncunk, Jason Smith meccsenként 11,8 percet kapott, 3,4 pontot ért el. Thaddeus Young a tavalyi 15,3 pontátlag után 13,8-cal fejezte be, sérült is volt, csak 67 meccsen játszott, 45-ször kezdőként.

Bár még csak két hónap múlva rendezik New Yorkban, a Madison Square Gardenben a 2010-es draftot, lassan érdemes lesz ezzel is foglalkozni. Az nba.hu szerint a Georgetown erőcsatárát, Greg Monroe-t fogjuk választani. A 19 éves játékos 16,1 pontot és 9,6 lepattanót termelt a 2009/2010-es szezonban. Persze ez csak tipp, meglátjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kosárlabda nba philadelphia sixers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr131923401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása