HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Kirúgták Eddie Jordant

2010.04.15. 19:39 PhillyFun

Nem okozott különösebb meglepetést, hogy a szezont pocsék eredménnyel záró Eddie Jordantól megvált a Sixers. Az edzőnek még egy évig szóló szerződése volt, 6 millió dollár volt a lelépti díja.

Bár a szezon előtt voltak szkeptikus hangok, a szurkolók és a szakma is a legjobb nyolcba várta a 76ers. Ehelyett 27 győzelemmel és tragikus, 55 vereséggel zártuk a szezont. A Sixers többségi tulajdonát birtokló Comcast-Spectator az alapszakasz utáni első napon meg is hozta a döntést. Elküldte Eddie Jordan főedzőt, akit a szezon elején szerződtetett, mivel még egyéves, élő szerződése volt, 6 millió dollárt kapott végkielégítésként.

Még októberben optimistán nyilatkozott az esélyekről, aztán nem ment úgy a csapatnak, sőt az All Star-szünet után egy 7-23-as mutatóval az összes esély elszállt a playoffra.

Jordan 1996 és 1998 között a Sacramento, 2003 és 2009 között pedig a Washington szakmai munkáját irányította. Az igazgató Ed Stefanskinak már vannak ötletei, sőt a legtekintélyesebb philadelphiai napilap már meg is szavaztatta olvasóit, ki legyen az új szakvezető. A kínálat: Jay Wright, Larry Brown, Jeff Van Gundy, Avery Johnson, Bill Laimberr, Mark Jackson. A poszt megírásának idején Larry Brown kapta a legtöbb voksot, aki 1997 és 2003 között – akkor amikor legutóbb eljutott a Sixers a nagydöntőig – irányította a csapatot. Egyetlen baj, hogy Brown jelenleg a Charlotte főedzője, ott ahol Michael Jordan a főnök. Kérdés, hogy otthagyja a legzseniálisabb kosaras egyikét, egykori szeretett klubjáért.

2 komment

Címkék: sport kosárlabda nba philadelphia sixers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr591924472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dxter76 2010.04.16. 23:27:48

csak én nem értem, hogy ez miért történt? oké, hogy szar mérleg van, de semmi garancia nincs rá, hogy a következő edző egy nyár alatt jobbat csinál. fiatal ott mindenki, szerintem nem szabad nagyon cserélgetni a fontosabb embereket, és összeérnek majd, és minden szép és jó lesz. :)

deny79 2010.04.19. 12:30:16

"Eddie Jordant, a Philadelphia 76ers vezetőedzőjét az alapszakaszt követő első napon kirúgták. Most kiderült, többek között azért, mert minden fegyelmezetlenséget megtorlás nélkül tűrt, mely idővel kikezdte a játékosok és Jordan viszonyát.

A leggyakrabban kihágó Samuel Dalembert volt, aki több alkalommal is elkésett az edzésekről, mégis mindössze annyi volt a büntetése, hogy egy márciusi mérkőzésen végig a padon hagyta Jordan."

Forrás: nba1.hu
süti beállítások módosítása