HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Flyers otthon verte a Dallast

2011.02.06. 14:17 PhillyFun

Nem győzni jár Philadelphiába a dallasi franchise. A korábbi 71 meccsből 45-ször a Flyers nyert, mint ahogy helyi idő szerint szombat este is. Ezúttal a negyedik sor hozta a pontokat.

1967. november 2-án játszotta egymás elleni első meccsét a két franchise. Akkor a Minnesota North Stars 3-1-re nyert. Ugyanilyen eredmény született szombaton is, de ezúttal a Philadelphia javára. A Flyers története során hetvenedszer győzte le a Minnesota/Dallast. A Philadelphia úgy vezeti a keleti főcsoportot, hogy ebben a szezonban egyetlen olyan meccse sem volt, hogy nem kapott gólt. A Dallas ellen védő Brian Boucher 30-szor védett, korábban 17 shutoutja volt, ebben a szezonban még egy sem. Szergej Bobrovszkij 34-szer állt a kapuban, de ő is mindig kapott gólt. A Flyers jelenleg 53 meccs után 35 győzelemmel áll. Az NHL történetében eddig két olyan csapat van, amely úgy nyert Stanleyt, hogy az alapszakaszban nem nullázott le senkit: 1982-ben a New York Islanders, 1987-ben pedig az Edmonton Oilers. Amúgy ebben a szezonban már csak a Philadelphia az egyetlen, amely nem nyert meccset shutouttal.

A negyedik soros Darrol Powe és Blair Betts hozta össze a második gólt, Powe-nak ez volt a negyedik találata. A harmadik soros védő, Andrej Meszaros is betalált, a harmadik gólt pedig a 25. találatát jegyző Jeff Carter szerezte. Ráadásul Powe gólja emberhátrányból született, Betts pedig november 26-a után először szerzett pontot. A Dallas 2007. december 1-jén nyert utoljára Philadelphiában. A Flyers védője, Braydon Coburn a 350. meccsét játszotta. A Philadelphia egyébként az idei 15. meccsből a tizenkettediket nyerte meg és mindig nyert, amikor a korábbi nyolc találkozón emberhátrányos gólt szerzett. A Flyers mellett csak három csapat – a Vancouver, a Pittsburgh és a Boston – áll +40-nél jobb gólkülönbséggel.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr392642121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása