HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Az Eagles útban a csoportgyőzelem felé

2010.12.25. 04:32 tomeeefromvp

Hatalmas tétje volt az Eagles Giants elleni vendégjátékának, tudta mindenki, hogy a győztes hatalmas lépést tesz az NFC East trónja felé.

 

Mindenki kiélezett, szoros csatát számított, de a két csapat összecsapása így is felülmúlt minden előzetes várakozást.  Az első félidőben pedig nem úgy tűnt mintha két élcsapatot figyelnénk. A Giants, főként a domináns védelemnek, és a rendkívül hatékony passzjátéknak  köszönhetően megállíthatatlannak tűnt. Michael Vickre nagy nyomást helyezett a D-Line, így sikerült kordában tartani az MVP jelölt irányítót. Futással ritkán próbálkozott az Eagles, amikor pedig próbálkozott, akkor sem jártak különösebb sikerrel. A másik oldalon ezzel szemben a passzjáték feltartózhatatlannak tűnt. Eli Manning folyamatosan üresen találta a célpontjait, Mario Manningham kiváltképp villogott, de Hakeem Nicks is rendszeresen elszakadt emberétől. Meglepetésre a korábbi meccseken domináns futójátékot megfogta viszont az Eagles, ebben a védőfalnak hatalmas szerepe volt. Mike Pattersonék általában már a line of scrimmage környékén szorult helyzetbe hozták Jacobsot vagy Bradshawt, így a linebackereknek jelentősen megkönnyítve a dolgát. Félidőre mégis 24-3 állt az eredményjelzőn, simának tűnt tehát a hazaiak győzelme. A harmadik negyedben éledezett az Eagles. A védelem már nem volt olyan sebezhető a levegőben sem, a támadók pedig végre összehoztak egy TD-t, a felzárkózás megkezdődött. Az utolsó negyedben tovább éleződött a meccs. A Giants offense nyomait sem mutatta az első félidőben látott magabiztosságnak, a védelem pedig még inkább összeomlott. A Vick-parádé beindult, a levegőben és a földön egyaránt megállíthatatlan volt a meccs ezen szakaszában az irányító. A negyed második felében minden drive-ját touchdownnal fejezte be a Philly, így eljutottunk a 31-31-es állásig. 12 másodperc maradt hátra amikor a NYG újfent puntolni kényszerült. Mindenki arra számított hogy Matt Dodge gondosan kirúgja a labdát az oldalvonalon túlra, hogy még véletlenül se legyen gond egy esetleges visszahordásból.  Mint utóbb kiderült, ez is volt a terv, de Zack DeOssie snapja kicsit magasra sikerült, így Dodge-nak nem volt ideje helyezni a labdát, ami DeSean Jackson kezében landolt. Innentől kezdve ki volt szolgáltatva a Giants special team, jöttek a blokkok egymás után, ez pedig az NFL történetének első meccsgyőztes ("buzzer beater" ahogy a kosárlabdában mondanánk) punt return TD-jét eredményezte.  A győzelemmel a Philadelphia hatalmas lépést tett a csoportgyőzelem felé, elég egy meccset nyerniük a hátralévő kettőből hogy megszerezzék az NFC East trónját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr162537928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása