HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Most a Philadelphia a legjobb a ligában

2010.11.23. 09:48 PhillyFun

Kétgólos hátrányból fordított és vágott vissza a múlt keddi vereségért a Phialdelphia Flyers a Montrealnak. 30 pontjával nemcsak keleten, de az egész ligát tekintve is az élre állt, 22 meccs után 14 győzelmünk van.

Két nagyszerű formában szereplő csapat találkozott hétfőn a Wells Fargo Arenában. A Montreal a legutóbb 10 meccséből, a Philadelphia pedig 7 győzelemnél tartott. Ez volt a második egymás elleni meccse a két csapatnak az elsőn, november 16-án Corey Price 41 védésével, 3-0-ra nyert a Canadiens ezzel szakadt meg a Flyers 10 meccsből álló veretlenségi szériája.

Ez a találkozó sem kezdődött jól és Price megint elképesztő sokat fogott. Az első harmad után már 2-0-ra vezettek a vendégek. Ráadásul jobban is játszottak, igaz védelmi hibákból volt elét, Maxim Lapierre az első gólját például a kékvonalról ütötte. És a második is nagy potya volt.

A második harmadban elképesztő pressziót gyakorolt a Flyers, 21-5-ös kapura lövéssel, de csak egy góllal zárta ezt a húsz percet. Igaz Lapierre a harmadik gólját is megszerezhette volna, de egy kettő az egy elleni támadás végén a vasat találta el.

Az utolsóban aztán Claude Giroux idei 12. góljával meglett az egyenlítés, majd hat perccel később James van Riemsdyk találatával a győztes gól is. A fiatal amerikai idei első találatát jegyezte, ami egyben győztes gól is volt. Price végül 42 védésig jutott, megint rajta múlt, hogy nem lett méretes zakó a dologból. A meccs statisztikái itt olvashatók.

Mivel a Washington egy sima ötötst kapott New Jerseybe, a Flyers utolérte és le is hagyta az eddigi keleti elsőt. Sőt 30 pontjával az egész ligát tekintve is a legjobb, amire 2006. január 14-e óta nem volt példa.

AHL-s játékosokat cserélt egymással a Philadelphia és az Anaheim. Pat Maroon és David Laliberte költözött Kaliforniába az egykori Flyers játékos Danny Syvret és a 22 éves csatár, Rob Bordson érkezett.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr292467327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása