HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Clevelandben is kikapott a Sixers

2010.11.17. 16:55 PhillyFun

Egyre valószínűbb, hogy ez a szezon sem a 76ers fog szólni. 11 meccs után a kilencedik vereségét szenvedte el a Philadelphia az NBA-ben, szerdán a hasonlóan rossz mérleggel bíró Toronto ellen lehet javítani. Van hírünk Allen Iversonról is.

Fiatal a csapat, sok a tapasztalatlan, kevés rutinnal rendelkező újonc, de azért ennél többre számítottak Philadelphia kosárrajongói, és mi is. Az eddig lejátszott tizenegy meccsből csak kétszer sikerült nyerni. Az újabb kudarc Clevelandben érte a csapatot, nyolc ponttal kapott ki.

Bár az eredmény szorosnak tűnik, azért ez egy sima vereség volt. Az első negyedét még négy pont előnnyel zárták kedvenceink, majd a szünetben is döntetlenre álltak, a harmadikban 10 ponttal ment el a hazai csapat, az utolsóban már megközelíteni sem sikerült a Cavst, amelyből igazából Joey Graham nyújtott átlagosat, 18 pontot szerzett, a sérülésből visszatérő Varejao csak 9, Anthony Parker pedig 10 pontig jutott.

A Philadelphia az Elton Brand, Andres Nocioni, Spencer Hawes, Jrue Holiday, Evan Turner ötössel állt fel, Hawes aztán leginkább pihent, a hatodik játékos, Taddeus Young játszott 32:13-at és 17 pontjával a legeredményesebb lett. Holiday 11 pontja mellett 10 asszisztot is jegyzett. Ő az első olyan játékos, aki 1990 után született, és NBA-meccsen 10 gólpasszt adott. Hat olyan kosaras volt, aki 10 vagy annál több pontot dobott. 15 eladott labda volt, a Cavs hét rontásával szemben. Ezek a hibák jelentették az igazi problémát és ezt Doug Collins vezetőedző is kiemelte, a harmadik harmadban 11-0-s etap után aztán végleg eldőlt a meccset.

A sok hiba egyértelműen a rutintalanság rovására írható, hiszen a 15 eladott labdából éppen a két fiatal, a második NBA-szezonját játszó Holiday és az újonc Turner vette ki legtöbbször (4-4) a részét. Holiday egyébként egy nagyszerű csúcs miatt dicsérhető. Andre Iguodala csukló sérülése miatt kihagyta a meccset.A meccs statisztikáit itt lehet megnézni.

Néhány érdesség a végére. Allen Iverson 15 ponttal mutatkozott be a török Besiktasban. Az egykori philadelphiai 23 percet és 38 másodpercet töltött a parketten, 15 pontot és három lepattanót szerzett, a törökök 94-91-re kikaptak a szerb Hemofarmtól a Eurocup első fordulójában, Isztambulban.

Szólj hozzá!

Címkék: sport kosárlabda nba philadelphia sixers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr362455230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása