HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Sima vereség Ottawában

2011.02.27. 15:44 PhillyFun

Nagyon könnyen, 4-1-re kapott ki a Philadelphia Flyers a Senators otthonában. Ráadásul egy abszolút újonc, Erik Condra oktatta a philadelphiai védőket. A pályafutása hatrodik meccsét játszó 24 éves amerikai két gólt lőtt, pályafutása első két találat jegyezte. Nick Boynton a Philadelphia játékosa lett és egyéb trade-hírek a hajtás alatt.

Nagyon nem ment a Philadelphiábak, pedig Scott Hartnell 19. góljával és Claude Giroux 37. gólpasszával még a Flyers vezetett az első harmad utolsó másodperceiben. Aztán két-két gólt kapott Brian Boucher a következő két játékrészben. Boucher egyébként 25-ször védett a meccsen. Nemcsak Condra nagy meccsét hoztuk, hanem Chris Phillips is gólt tudott lőni, pedig a 32 éves védőnek ebben a szezonban 62 meccsen egyszer sem sikerült eddig.

A hazaiaknál Craig Anderson 30-szor védett, Kris Versteeg volt a legaktívabb, öt lövéssel próbálkozott, de nem jött össze a pont. A hatékonyságot tekintve Matt Carle +1-gyel zárt, míg Kimmo Timonennek viszont -2 jött össze. Ahogy Giroux is nyilatkozta a meccs után. Az első harmadban kellett volna eldönteni a meccset, hiszen akkor tényleg dominált a csapat, de csak egy gól jött össze. A gólszerző Hartnell már csak két pontra van 400-tól. A meccs statisztikái itt olvashatók.

Nézzünk néhány fontos hírt. Az újonc Erik Gustafsson már ott volt és jégre is lépett a Senators ellen. A 22 éves svéd pályafutása első NHL-meccsét játszotta, 15.25 perc alatt egy lövése, 4 perc kiállítása, egy blokkolt lövése volt. Gustafsson Scott Harnell sérülése miatt kapott meghívót az első csapatba. Közben Nick Boynton a Philadelphia játékosa lett.

A Chicago szabadlistára tett 32 éves védője még nem játszott az Ottawa ellen, de a lelátón figyelte a csapat játékát. Boyntont 1999-ben a Boston draftolta az első körben, a 21. helyen. A Bruinsban hat szezont húzott le, majd a Phoenix, a Florida és az Anaheim játékosa is volt. 2010. március 2-án tradelte a Blackhawks, amellyel Stanleyt nyert. Boynton ebben a szezonban 41 meccsen 1+7-nél tart, a 24-es mez lesz a védőé. Boynton érkezésével Peter Laviolette főedző James van Riemsdykot küldte a farmcsapathoz, a 21 éves csatár ebben a szezonban 15 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott 55 meccsen.

A fiatal amerikai csak akkor térhet vissza az első csapathoz, ha helyére valaki az Adirondack Phantomshoz megy. Majd kiderül, jó csere volt ez. Kiváncsi lennék a Flyers hazai szurkolói mit szólnak ehhez. És ahhoz is, hogy már nincs átadólistán Nyikolaj Zsergyev. A szakmai vezetés egyeztetése értelmében az orosz tovább segíti a csapat munkáját. Az Ottawa ellen két kapura lövése volt.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr632695066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása