HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Bajnokot vert a Philadelphia Flyers

2011.01.23. 21:07 PhillyFun

Először találkozott egymással a Stanley-kupa döntője óta a Chicago és a Philadelphia. Akkor a Blackhawks 4-2-re nyert úgy, hogy a United Centerben mindhárom meccsét megnyerte. Vasárnap fordult a kocka, a Philadelphia 4-1-re verte a bajnokot. A liga legjobbja megint a Philadelphia Flyers.

Ideges hangulatban és egy bunyóval kezdődött a meccs. Scott Hartnell és Bryan Bickell esett egymásnak már a hetedik percben. Aztán hazai, majd egy Flyers-előny is kihasználatlanul maradt. A második húsz perc rögtön egy Flyers góllal kezdődött. Rögtön a második philadelphiai lövést, a 49. másodpercben Jeff Carter Claude Giroux-tól kapott passzt Corey Crawford kapujába lőtte, valami elképesztő birkózás után. Nyikolaj Zsergyev is asszisztot jegyzett, az orosz január 13-a után volt megint pontszerző.

A második harmadban megint akadt egy kis bunyó, Daniel Carcillónak és Jake Dowellnek akadt elszámolni valója egymással. Kivédekeztünk egy előnyt, miközben óriási fölényben játszottunk, 19 kapura lövésünkre csak kilencszer válaszolt a bajnok igaz sok eredmény nélkül sem Crawfordnak, sem pedig a Flyers kapujában álló Szergej Bobrovszkijnak senki sem tudott gólt lőni.

Az utolsó harmad elején aztán alaposan bekezdett a Chicago. Az első néhány perc egyértelműen az övék volt, de aztán jött Zsergyev, egy megszerzett koronggal a kapu mögött körbe korcsolyázva lőtte a kapuba a pakkot. Az orosz 15. szezonbeli gólját jegyezte. Kevesebb, mint három perc telt el és jött a harmadik Flyers-gól, Giroux zseniális – ezen a meccsen már a harmadik – passzát Carter a levegőből vágta Crawford kapujába. Andrej Meszaros kiállítása miatt Marian Hossa gyorsan szépített, a szlovák büntetőből volt eredményes.

Az utolsó tíz percet egy emberelőnnyel kezdtük, de ebből nem lett még értékelhető akció sem. A bajnok megint erősített, de csak több kapura lövésig jutott. Az utolsó másfél percben üres volt a chicagói kapu és 52 másodperccel a vége előtt Scott Hartnell eldöntötte a meccset. Claude Giroux zseniális volt, négy gólpasszt adott. A Philadelphia az utolsó tíz meccséből a kilencedik győzelmét szerezte és megint a liga legjobb csapata. A statisztikákat itt lehet böngészni.

1 komment

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr62608348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SweFan 2011.01.23. 23:25:28

Ez sokkal jobban jött volna kb egy félévvel ezelőtt:D
na de nembaj legalább most megvan...amúgy Carcillo nagyon megverte Dowellt:D
süti beállítások módosítása