HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Győzelemmel melegített az Eagles a Cowboys elleni csoportderbire

2010.12.05. 03:43 tomeeefromvp

Ahogy várni lehetett, a Houston elleni csütörtöki rangadó nem a védelmek parádéjáról szólt. Vérbeli offenzív adok-kapok volt ez, rengeteg látványos játékkal. A Philly igyekezett kiköszörülni a csorbát a Chicago elleni vereség után, és ez, ha nem is egyszerűen, de sikerült is. Michael Vick ismét szenzációs játékot nyújtott, rengeteg nagy ütést kellett kiállnia, de így is átlépte a 300 passzolt yardot a szezon során harmadszor, emellé még csaknem 50-et hozzátett futva is. Ugyan megdobta idei második interceptionjét is, de kritika így sem érheti. A jól megszokott DeSean Jackson-Jeremy Maclin kettős ezúttal is odatette magát, melléjük még a tight end Brent Celek lépett fel. A futójátékot amennyire lehetett semlegesítette a Texans, LeSean McCoy viszont mint tudjuk elkapásokból legalább annyira veszélyes. Efelől ismét megbizonyosodhatott mindenki, hiszen ő kapta a legtöbb labdát Vicktől, végül 8 elkapással és 86 elkapott yarddal zárta a meccset 44 futott yardja mellett. A támadófal nem volt az igazi, Vicket jócskán meggyötörték Mario Williamsék, kisebb csoda hogy be tudta fejezni a meccset az irányító. Winston Justice ráadásul összeszedett egy térdsérülést, ez a későbbiekben is érzékeny veszteség lehet Andy Reidék számára.

A defense részéről a legfőbb kérdés az volt hogy hogyan tudják majd megoldani Andre Johnson és Arian Foster hatástalanítását. A válasz lehangoló volt, hiszen egyik ászt sem sikerült kikapcsolni a játékból. Matt Schaub és Andre Johnson nagyszerű párost alkottak, a secondary pedig bár nem volt olyan reménytelenül gyenge mint múlt héten a Chicago ellen, sok mindent így sem tudtak hozzátenni a meccshez ezúttal sem. A defensive line már jobb teljesítményt nyújtott, főként Mike Pattersont és Trevor Lawst érdemes kiemelni, előbbi a futás ellen és az irányító siettetésében is fontos láncszem volt, utóbbi pedig egy interceptionnel vétette észre magát, bár a play-hez hozzájárult Schaub buta döntése is jócskán.

A special teamben akadtak figyelemre méltó dolgok, Jorrick Calvin például a kezdőrúgást rögtön visszahordta a Texans endzone-jába, pechére egy szabálytalan blokk miatt visszafújták a játékot. David Akers hibátlan volt a meccsen, Sav Rocca pedig mindhárom puntját a Houston 20 yardosán belülre küldte. A coverage team jól szerepelt, az ellenfél returnjeit gond nélkül fogták meg minden alkalommal.

Szólj hozzá!

Címkék: nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr522493847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása