HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Bajba kerülhet jövőre a Flyers

2010.11.15. 11:46 PhillyFun

A fizetési sapka miatt úgy járhat a Philadelphia, mint idén a Chicago Blackhawks. A 2011/2012-es szezonban 59,4 millió dollár lesz a plafon. A bónuszokkal együtt 1 814 ezer dollár marad, viszont hét jelenlegi játékos válik UFA-vá, vagy RFA-vá.

A Chicago alaposan belefutott, hiszen a bajnok több játékosától is kénytelen volt megválni a nyáron, hiszen alaposan túllépte a fizetési sapkát. Olyan igazoltak el a Blackhawkstól, akik alapemberek voltak a Stanley-kupát elhódító csapatnál.

Már folynak a tárgyalások, illetve a találgatások több játékos philadelphiai jövőjével kapcsolatban, hiszen a következő szezonra 57,585 millió dollár le van kötve, de ebből csak 18 játékos fizetése telik ki.

A napokban aláírt szerződés szerint Claude Giroux bére 821 ezerről 3,75 millióra nő. Még szombaton történt, hogy Jeff Carter 11 éves szerződést írt alá, 58 millió dollárt fog keresni. Carter jövő július elsején vált volna szabadügynökké. Ezzel pedig 272 ezerrel fog többet keresni mint idén.

A kapus Brian Boucher, a védő Sean O’Donnell, valamint a csatár Darroll Powe, Ville Leino, Andreas Nodl, Daniel Carcillo és Nyikolaj Zsergyev kontraktusa jár le. Ennyi játékost lehetetlen lesz beszorítani 1,8 millió dollárba, így könnyen lehet, hogy megint egy sokat keresőnek kell távozni Philadelphiából, mint legutóbb Simon Gagne-nak.

Jelenleg a csatárok közül Dany Briere (6,5 millió) keresi a legtöbbet, a védők közül pedig Kimmo Timonen (6,33). A védelemben még ketten (Meszaros, Pronger) 4-4, másik két hátvéd (Carle, Coburn) 3-3 millió dollár fölött kap. A helyi szakírók szerint több mint valószínű, hogy Zsergyev, Carcillo, O’Donnell és Booucher sem lesz a következő szezonban a keret tagja, Leinoval már tárgyalt a klub, a csatár is szívesen maradna, így minden bizonnyal sokat kereső védőkön kell majd túladni, hogy kialakuljon az egyensúly.

Nem szóltunk még a legutóbbi Flyers-meccsről, amelyen a csapat a Floridát is legyőzte, Mike Richards és Claude Giroux két-két góljával. Szergej Bobrovszkij megint zseniálisan védett, 34 lövést fogott meg. Érdekesség, hogy Richards a korábbi 19 Florida elleni meccsén egyszer sem tudott gólt lőni. Bobrovszkij pedig gólpasszt is jegyzett, NHL-karrierje során a elsőt. A Philadelphia 8-0-1-gyel áll az utolsó kilenc meccsén és az utolsó két találkozóján 13 gólt lőtt.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr942449784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása