HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Flyers vezeti az Atlantic-divíziót

2010.10.31. 18:46 PhillyFun

Pénteken és szombaton is nyert a Philadelphia Flyers az NHL-ben. Előbb bravúrral, megint a Pittsburgh otthonában, majd nagyon simán az Islanders ellen. Tizenegy meccs után hat győzelme van a csapatnak.

Haladjunk időrendben. Pénteken másodszor is nyert ebben a szezonban a Flyers Pittsburghben. A két csapat legutóbbi meccsén maradt még elszámolni való néhány játékos között. Így alig kezdődött el a meccs, Mike Richards és a pittsburghi Matt Cooke egyből egymásnak esett. 23 másodperc telt el a meccsből, amikor Jody Shelley és Deryk Engelland is lejátszotta a maga meccsét, után viszont megnyugodtak a kedélyek, a hátralévő 59 percben tizenkét kisbüntetés volt. Shelley egyébként csa 4:12 perc jégidőt kapott ezen a meccsen, Nyikolaj Zsergyev kimaradt.

A Penguins szerzett vezetést az első harmad közepén, de negyedóra múlva Claude Giroux egyenlített. A 22 éves, idei negyedik szezonját játszó csatár hatodik gólját lőtte, amelyből már a harmadik volt emberhátrányból. Giroux később előnyből is betalált. A hazaiak kapuját a két évvel ezelőtti hős, Marc-Andre Fleury védte, akivel csak egyszr nyert a Pittsburgh, másodszor kapott ki a Philadelphiától.

Következett a New York Islanders, ez pedig nagyon sima győzelem volt. Egyébként sem győzni járnak a Szigetlakók Philadelphiába. Az utóbbi 16-ból 15-ödször kaptak ki, idegenben 2007. április 7-én sikerült újra nyerniük. Egyébként is gödörben van az Islanders, sorozatban negyedszer kapott ki.

Sima meccs volt, már 4-0-ra is vezetett a Flyers, amikor Frans Nielsen emberhátrányból szépített, de után jött még két gól, a 36. percre kialakult a végeredmény. Ezen a találkozón ketten is három pontot értek el. Jeff Carter 2+1-gyel, Kimmo Timonen 1+2-vel. Zsergyev ezen a meccsen sem játszott, Andres Nodl viszont a második idei góját is meglőtte. Chris Pronger kétszer volt eredményes, első idei két gólja volt a védőnek. Az NHL szakírói Jeff Cartert választották a meccs legjobbjának, Timonen és Pronger előtt. Nem volt egy nyugodt meccs, összesen 120 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők. Az utolsó percben Dany Briere-t és Daniel Carcillót is kizárta a bíró.

Egy jó hír és két rossz a végére. Michael Leighton elkezdte az edzéseket, nemsokára visszatérhet a kapus, kérdés kinek a helyére. A osszak pedig, hogy Andrej Meszaros és Andreas Nodl is megsérült a meccsen, kérdés még mennyit kell kihagyniuk.

Nézzünk egy kis statisztikát. A két sikeres meccsen Szergej Bobrovszkij védett, akinek a jó teljesítményéért járó dicséretek mellett megkapta az új feladatát is. Az elmúlt három összecsapáson győztes volt, a Penguins ellen 26/28, az Islandersszel szemben pedig 30/31 volt a teljesítménye. Paul Holmgren GM szerint a következő feladat, megtanulni angolul.

A pontlistán Claude Giroux a legeredményesebb, 11 meccs után 6+5-je van, Danny Briere ütött még hat gólt, Jeff Carter pedig ötöt. Az assisztokban Mike Richards a legeredményesebb, már nyolcnál jár, Ville Leinonak pedig hét van. A plusz/mínusz mutatóban Chris Pronger és Blair Betts a legeredményesebb 5-5-tel. Briere három emberelőnyös, Giroux ugyanennyi emberhátrányos gólt ütött eddig. A legtöbb lövést eddig Jeff Carter küldte a kapura, 46-szor kísérletezett, Briere 43-szor. Érdekes, hogy utána a harmadik Kimmo Timonen 26-tal.

Vasárnap nem lesz meccs, hétfőn a Flyers a Carolinát fogadja.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr882412126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása